Phishing
Phishing

Saps què és el ‘phishing’?

El phishing és una tècnica usada pels ciberdelinqüents per obtenir les nostres dades personals i utilitzar-les per suplantar la nostra identitat digital.

Infraestructura Tecnològica i OTS / 02.06.20 - 08:38h

Generalment els ciberdelinqüents intenten captar la nostra atenció amb qualsevol excusa i fer-nos entrar en una pàgina web molt similar a la correcta per tal d’obtenir els nostres identificadors i contrasenyes.

Els mitjans que utilitzen poden ser correus electrònics, SMS, WhatsApp o les xarxes socials (Facebook, Instagram, Twitter, etc.)

Recomanacions

Per tal d’evitar ser víctima del phishing cal tenir cura de:

  • Faltes d’ortografia o errors de redacció. Moltes vegades els intents de frau arriben des d’altres països i les traduccions no estan ben fetes.
  • Enllaços a pàgines. És molt habitual que hi hagi un enllaç a una pàgina web molt similar a l’original on et demanen dades personals i contrasenyes. Un banc no demana que li diguis la contrasenya ni el PIN del teu compte bancari o targeta.
  • Correus sospitosos. Si t’arriben correus amb missatges del tipus: problemes de caràcter tècnic; vals descompte roblemes de seguretat en el vostre compte d’usuari
  • Comprovació de pàgina. Es bo comprovar que l’adreça on et connectes comenci amb https://, que l’adreça estigui correctament escrita i aparegui el dispositiu del forrellat ( ) en verd.

Alerta phishing BBVA: https://www.osi.es/es/actualidad/avisos/2019/01/atento-detectada-campana-de-phishing-suplantando-al-bbva 

Més informació: 

https://internetsegura.cat/habits-ciber-saludables/frau-digital/

https://www.osi.es/sites/default/files/docs/phishing.pdf

 

Compartir

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB