Millores en la formació d’accessibilitat per al personal de l’operació de Metro

Es concreta a través de la incorporació d'un nou mòdul específic en què s'aprofundeix en l'atenció al client amb discapacitat intel·lectual. La col·laboració va a càrrec de Dincat, la Federació Catalana d'Entitats de Discapacitat Intel·lectual.

Albert Piqué - Mònica Castaño / 26.09.19 - 08:20h

Coincidint amb l'inici del mes de setembre s'han reprès les formacions en accessibilitat per a agents d'atenció al client (AAC) i comandaments tècnics de l'operació (CTO). Aquest any s'hi incorpora un nou mòdul en què se'ls ofereix l'oportunitat d'apropar-se personalment al col·lectiu amb discapacitat intel·lectual i conèixer com és la seva experiència de viatge. L'objectiu és poder oferir una atenció al client divers garantint l'accessibilitat dins del transport públic.

La sessió està conduïda per un formador amb discapacitat de Dincat i es desenvolupa a través de deu pautes per atendre una persona amb discapacitat intel·lectual. Dincat és la Federació Catalana d'Entitats de Discapacitat Intel·lectual, que vetlla per la defensa i l'exercici ple dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La iniciativa va tenir molt bona acollida entre els assistents. Alguns d'ells ho valoren així:

“Me sorprendió muy gratamente. Te hace empatizar mucho con el lado de la persona con discapacidad. Espero que se continúen haciendo este tipo de formaciones, ya que no solo te sirven en el ámbito laboral, sino también en el desarrollo de la vida diaria.”
Lola de Haro Fernández,  motorista de la L4.

“La participació d'aquest noi a la sessió ens aporta un moment de reflexió que molts no vivim habitualment.  És una persona que, amb entusiasme i alegria, ens explica les seves vivències del dia a dia, i és capaç de fer-nos oblidar les seves dificultats amb l'expressió verbal. La seva presència va ser molt positiva i la recomano a les sessions”.
Antonio Palomo, comandament tècnic d'operacions de la L3.

“Personalmente me aportó otra perspectiva de la temática en cuestión.  Ver las dificultades que se presentan en su vida cotidiana me hizo empatizar todavía más con este colectivo.  Una escucha más activa, tener en cuenta en todo momento las necesidades de la persona con discapacidad y asegurarme de que el mensaje solicitado ha sido entendido son los puntos a destacar.”
Susana Cano, agent d'atenció al client de la L3.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB