L’estalvi d’aigua. Què ha fet TMB i què pots fer tu?

Dins la nostra activitat diària duem a terme moltes accions i hàbits que requereixen l’ús i el consum d’aigua. Estalviar-ne és necessari i cal que ens conscienciem d'aquesta necessitat.

Redacció / 06.10.22 - 09:16h

L’aigua és un element vital per a la nostra supervivència i desenvolupament, per a la conservació dels hàbitats i per a la qualitat del medi ambient. Cal que la utilitzem sota criteris d’estalvi i eficiència i que després la tractem i la recuperem, en la mesura del possible, per retornar-la al medi en bones condicions. “A casa i a la feina, els petits gestos són grans estalvis".

TMB porta anys aplicant i realitzant accions d’estalvi en l’aigua com: l’aprofitament de part de les aigües freàtiques del metro per al reg de parcs i jardins de la ciutat; la reducció del consum d’aigua de les instal·lacions a través de la reutilització de les aigües del tren de rentat dels autobusos i del Metro; la introducció de neteges sense aigua o amb poca aigua; la introducció de doble polsador i difusors als WC i aixetes; mesures de sensibilització com cursos de formació, accions de comunicació, etc., i incorporació de criteris de compra ambientalment responsable per reduir consum d’aigua.

Està previst que la companyia estengui l’ús de temporitzadors a totes les aixetes i control de presència en urinaris, així com l’aprofitament d’aigües freàtiques per refrigerar mitjançant geotèrmia.

Com es pot estalviar a la feina o a casa?

  • Tancant les aixetes mentre no fem servir l’aigua.
  • En cas d’aixeta manual, no deixar rajar l’aigua innecessàriament i establir un cabal petit d’aigua.
  • Dutxant-nos en comptes de banyar-nos, estalviarem molta aigua.
  • No fem servir el WC com a paperera. En una descàrrega s’aboquen entre 6 i 10 l d’aigua.
  • Prement el botó de mínima descàrrega de forma prioritària al WC.

Per cada m3 d’aigua utilitzat s’emeten 0,385 kg de CO2 i es consumeix entorn d'1 kWh d’energia.

Recorda, fes una bona gestió i un ús sostenible de l’aigua.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB