Vicente Gil desenvolupa tasques de voluntariat dins de TMB i a d'altres organitzacions / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)
Vicente Gil desenvolupa tasques de voluntariat dins de TMB i a d'altres organitzacions / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Vicente Gil, comandament d’explotació al CON Ponent, voluntari de serveis especials a bus

VOLUNTARI A TMB. “Quan el teu temps es destina a ajudar els altres, la paraula esforç no existeix”

Carme Becerra / 13.01.23 - 10:29h

El Vicente Gil va començar la seva trajectòria a TMB com a conductor de bus l’any 2015, essent, a l’actualitat, comandament d’explotació al CON Ponent. Al volant d’un autobús és també com desenvolupa el seu voluntariat.

Explica’ns en què consisteix el voluntariat que fas a TMB. Portes a terme algun altre?

Faig serveis especials de bus, traslladant a persones per a què realitzin alguna activitat terapèutica. Des de l’emergència de la covid-19, també he desenvolupat tasques de gestió i organització de serveis com les llançadores de trasllat de malalts durant la pandèmia, amb el Ramón Vega, o de persones refugiades ucraïneses, amb en Fredy Latorre, tots dos companys de feina. A més, he participat fent de voluntari com a conductor de vehicles històrics amb motiu del Centenari de la Xarxa de Bus.

Fora de TMB, faig de voluntari de la Creu Roja com a socorrista, al Banc dels Aliments com a conductor de repartiment i soc agent de Protecció Civil, on participo en serveis preventius.

Com vas descobrir que existia aquesta possibilitat a TMB i què et va fer decidir a sumar-t’hi?

En la meva etapa com a Agent de Centre al CON Triangle un company, que també és voluntari, em va comentar que existia l'oportunitat de participar en activitats voluntàries i no vaig dubtar ni un segon a enviar les meves dades perquè comptessin amb mi.

Aquesta tasca de voluntariat et requereix molta inversió de temps o esforç? Sents que et compensa destinar aquesta dedicació?

Sí compensa. Quan saps que el teu temps s'inverteix a ajudar i fer feliç els altres, la paraula ‘esforç’ no existeix. Després de cada servei solidari, el dia acaba sent més feliç del que podia haver estat. Cada mes intento apuntar-me a un o dos serveis, l'experiència és fantàstica.

Què li diries a algú que s'estigués plantejant participar en algun dels programes de voluntariat de TMB?

Ja trigues a apuntar-te!

Alguna experiència concreta d’aquest temps que recordis especialment?

Al darrer servei abans d'acabar l’any 2021, de tornada al Centre Educatiu Carrilet, on n'he realitzat força serveis, els nois i noies i els monitors em van fer fan baixar de l'autobús per prendre’s una foto amb mi i em van regalar un clauer fet per ells i un diploma d'agraïment, acompanyat d'un aplaudiment. No m'ho esperava i em vaig emocionar.

 

Si també voleu col·laborar-hi, al correu fundacioTMB@tmb.cat us facilitaran tota la informació.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB