Paula i Saray

Paula i Saray, estudiants d’automoció i electromecànica, en pràctiques a TMB

CREIXEMENT “Fer les pràctiques a TMB és una bona oportunitat per créixer com a mecànica” OPORTUNITAT “TMB em dona l’oportunitat per tenir uns coneixements més amplis en els estudis que he triat”  

Àngels Rodríguez / 13.10.21 - 08:59h

La Saray Brull Rosa i la Paula Rodríguez Portell són dues estudiants de la Formació Professional Dual que, junt amb altres estudiants, estan realitzant pràctiques a TMB.

La Saray és estudiant d'electromecànica a l'Institut Esteve Terrades i està fent les pràctiques al taller central del CON de Zona Franca, i la Paula és estudiant d'automoció a l'Institut de la Guineueta i està fent les pràctiques al CON de Ponent.

Heu triat uns estudis d'un camp professional força masculinitzat. Veig que us agrada trencar motllos, felicitats! Per què heu triat aquests estudis?

Saray: Els he triat perquè sempre m'ha agradat el món del motor i els vaig veure com una bona oportunitat per aprendre i formar-me bé.

Paula: Des de petita que m'ha agradat aquest món, vaig decidir provar-ho i em va encantar.

En quin curs esteu?

S: Segon any de grau mitjà.

P: Segon d’automoció.

Per què heu optat per fer les pràctiques a TMB? Quines són les vostres motivacions?

S: Perquè TMB em dona l'oportunitat per tenir uns coneixements més amplis en els estudis que he triat,  ja que és totalment diferent del que es veu dia a dia en un taller de cotxes habitual, i això també motiva.

P: Em va semblar una bona oportunitat per créixer com a mecànica.

En què consisteixen les vostres pràctiques?

S: Consisteix a desmuntar i muntar motors per reparar-los, reparem transmissions i caixes de canvis, desmuntatge i muntatge d'alternadors, provar els motors després de reparar-los al banc de prova, reparació d'electrovàlvules de porta.

P: Faig una mica de tot; mecànica, electricitat, carrosseria, etc…

Que t'està aportant com a estudiant, aquesta experiència?

S: M'està aportant molts coneixements nous que desconeixia anteriorment, ja que és una cosa molt diferent del que veus en un dia a dia.

P: Coneixement.

I personalment?

S: Personalment, les pràctiques a TMB m'han ajudat, ja que veia difícil poder entrar, però amb ganes res és impossible, i això em va motivar.

P: Aprendre a estar en un ambient de treball.

Què és el que més us agrada o us ha sorprès de treballar en una cotxera d’autobús?

S: El que més em va sorprendre sense dubte va ser com és de gran tot, en comparació amb el que veiem en les pràctiques que fem a classe.

P: Que hi ha molt bon ambient.

I què és el més difícil que us heu trobat?

S: Algunes coses de pes.

P: Treballar amb objectes més pesats.

Creieu que és important i necessari, aquest primer contacte de cara al món laboral?

S: Sí que és important, et pot obrir moltes portes per al dia de demà, però també avui, perquè ajuda a veure el que ens espera a l'acabar els estudis, a entendre més fàcilment el que ens pot agradar i saber millor el que busquem i volem.

P: La veritat és que sí.

Recomanaríeu l’experiència de fer les pràctiques a TMB als vostres companys?

S: Sí que ho recomanaria, perquè és una experiència que t'ajuda a créixer, l'ambient amb els companys és molt agradable i aprens i et formes en algunes coses poc habituals respecte al que podem veure al taller de l'institut o al carrer.

P: I tant!

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Infraestructura
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB