"Per inspirar-te has d’estar atent al teu entorn: una notícia, pel·lícules que vegis, llibres que llegeixis, un succés al carrer..."

El Miquel, guanyador de l'edició anterior del Concurs de Relats Curts de TMB, ens anima a participar en la 16a edició del concurs, que ja ha començat.

Àngels Rodríguez / 05.04.22 - 08:27h

El Miquel Tejero és el responsable del manteniment de la senyalització de línies automàtiques de Metro i el guanyador de la 15a edició del Concurs de Relats Curts de TMB en la categoria treballador amb el relat L9, la boca del llop, i des d’aquestes línies vol animar la GENTMB a participar en la nova edició del concurs de Relats Curts de TMB, que va començar a principis de mes.

“Talleu, és bona! –exclamà una veu greu i contundent. Heu estat extraordinaris! Quina credibilitat, magnífic, un treball magnífic...”, extret del teu relat guanyador, L9, la boca del llop

Quin final més inesperat, felicitats perquè ha estat magnífic. Ho talles aquí? No sabrem més coses?

Millor que cadascú s’imagini el que més li agradi. Tenir imaginació és el que permet escriure relats com aquest, oberts a múltiples possibilitats, nous escenaris, noves trames...

Des d’aquestes línies ens vols engrescar a escriure un relat i participar en la nova edició del concurs. Què ens dius per animar-nos?

Si t’agrada escriure i alguna vegada has tingut el cuquet de presentar-te a algun concurs, aquest de Relats Curts és una bona ocasió per fer-ho. El format, l’esforç que has de fer (no és un concurs de novel·la) és una manera de començar.

I què en traurem, de participar-hi?

Participar en un concurs no només és posar negre sobre blanc una història que has elaborat i que et guardes per a tu. Et demana un plus d’exigència perquè allò que has escrit serà llegit per diverses persones que en faran una valoració. Aquest treball extra serveix per millorar i quan veus el resultat et dona una gran satisfacció.

Vas trigar gaire, a escriure’l?

Dedicant-hi estones vaig trigar un mes aproximadament. Potser vaig trigar més a pensar la trama.

Ja tens preparat el teu relat per a l’edició d’enguany? Perquè t'hi presentaràs, no?

Encara falten alguns detalls, però sí que m’hi presentaré. La data límit és a finals d’abril, oi?

Tens de temps per presentar el teu relat fins al 16 de maig. L'any passat vas guanyar el primer premi en la categoria treballador. Què et va inspirar a escriure'l?

Per inspirar-te has d’estar atent al teu entorn: una notícia, pel·lícules que vegis, llibres que llegeixis, un succés al carrer..., són fonts d’inspiració que et poden ajudar. En el relat de l’any passat s’hi barrejava acció, intriga, passió, obsessió...

Què et va impulsar a presentar-te?

Vull aprofitar aquesta pregunta per agrair a TMB que fomenti la cultura per als seus treballadors i per a la ciutadania. 

Com potser ja he comentat abans, el format del concurs i la seva proximitat faciliten, si ets un lletraferit, l’oportunitat de fer el primer pas per presentar-t’hi.

Era la primera vegada que et presentaves a aquest concurs?

Sí, era la primera vegada. Vaig voler-ho fer en l’edició anterior, però no hi vaig arribar a temps. Soc una persona amb moltes inquietuds i de vegades no sempre arribes a tot.

Tens alguna novel·la o conte escrit?

No, no en tinc cap més, i no m’hi dedico perquè es necessita un temps de què no disposo.

Per tancar, recomana'ns una novel·la o un conte.

Uf!... N’hi ha tantes i tan diverses... Escombraré cap a casa i que sigui una escriptora: Mirall trencat, de Mercè Rodoreda.

 

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB