Fredy Latorre participa en serveis especials organitzats des de TMB a més de les activitats que desenvolupa l'ONG CSC
Fredy Latorre participa en serveis especials organitzats des de TMB a més de les activitats que desenvolupa l'ONG CSC

Fredy Latorre, AIC al CON Triangle, voluntari a Conductors Solidaris de Catalunya

VOLUNTARI A TMB. “El voluntariat és molt enriquidor i coneixes persones i vius experiències que no oblidaràs mai”

Carme Becerra / 04.01.23 - 07:30h

En Fredy és des de fa poc agent d’intervenció i control al CON Triangle. Fins ara, havia estat conductor (a TMB i abans a d’altres empreses). La seva habilitat al volant i les ganes d’ajudar l’han portat a desenvolupar tasques de voluntariat, essent una d’elles a l’ONG Conductors Solidaris de Catalunya.

Fredy, crec que portes a terme diferents tipus de voluntariat a TMB, oi?

Sí, a TMB les possibilitats són molt diverses, jo vaig començar a fer-ne el 2008. La tasca consisteix en conduir un autobús per fer serveis solidaris. Facilitem el trasllat a persones que han de fer una activitat terapèutica. També soc voluntari a la Fundació TMB amb els autobusos clàssics (al Ral.li d’autobusos, a la Cavalcada de Reis...). A més participo amb el projecte educatiu TMB Educa realitzant visites d’escoles pels diversos centres de treball de TMB (estacions de metro, Centre de Control de Bus, cotxeres de bus...). I soc soci col·laborador de l'ONG Conductors Solidaris de Catalunya (CSC), fundada per uns conductors de TMB l’any 2000, que té com a missió la logística humanitària, entre d’altres accions solidàries. Actualment, soc el secretari de CSC i faig la gestió de projectes i altres tasques de voluntariat.

Com vas descobrir que existia aquesta possibilitat a TMB i què et va fer decidir a sumar-t’hi?

Vaig llegir a la Intranet de TMB una publicació i em vaig posar en contacte. Vaig parlar amb Raquel Diaz i Raúl Casas. En rebre tota la informació, em vaig apuntar a realitzar un servei per a l’Institut Guttman. Em va agradar tant que em vaig apuntar com a voluntari per fer més serveis. És molt enriquidor realitzar voluntariat i poder ajudar les persones.

Et requereix molta inversió de temps o esforç? Et sents compensat?

El temps que dedico a les diferents tasques de voluntariat el gestiono jo mateix, sempre tenint amb compte les meves possibilitats. Mai s’ha d’excedir un mateix per realitzar un voluntariat, sigui on sigui. Tots els voluntaris i les voluntàries tenen un gran compromís, ho fan de manera altruista. Personalment, penso que és molt gratificant.

Què li diries a algú que s’estigués plantejant participar en algun dels programes de voluntariat de TMB?

Resulta molt enriquidor realitzar un servei d’aquest tipus a TMB. Coneixes a persones excepcionals, molt interessants i, des del primer moment que arribes, et regalen un somriure que no oblidaràs mai. És una experiència tremendament positiva.

Alguna situació viscuda que recordis especialment?

En març del 2022, ens van contactar de TMB en relació a les llançadores que s’havien d’habilitar amb motiu de la guerra d’Ucraïna. S’havia de traslladar les famílies que anessin arribant en tren a l’estació de Barcelona Sants fins a les instal·lacions que s’havien disposat a Fira de Barcelona. TMB va posar autobusos i nosaltres, des de Conductors Solidaris de Catalunya, vam participar en aquest operatiu com a voluntariat. Vam fer una crida entre el personal de Bus per poder realitzar aquests serveis, que eren de dilluns a diumenge sense data de finalització. Vam rebre moltes trucades de companys i companyes que van participar i, durant gairebé 3 mesos, vam moure unes 4.700 persones que van arribar a Barcelona. Tan de bo s’acabin d’una vegada aquesta i totes les guerres del món.

Si també voleu col·laborar-hi, al correu fundacioTMB@tmb.cat us facilitaran tota la informació.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB