Vehicle de senyalització de Parades i Senyals / P. Herrero
Vehicle de senyalització de Parades i Senyals / P. Herrero

Instal·len i mantenen la informació gràfica i el mobiliari urbà de TB

Treballen per tota la xarxa de bus i tenen el taller, el magatzem i el dipòsit de vehicles al CON del Triangle i són els operadors de Senyalització Parades.

Redacció / 29.12.15 - 12:02h

El Departament de Senyalització de Parades —manteniment de les parades de bus— està integrat dins el Servei d’Infraestructures de Bus i depèn de l’Àrea Tècnica de Bus.

Té com a missió principal instal•lar i encarregar-se del manteniment de tot el mobiliari urbà associat a les parades de bus que són de responsabilitat de TMB.

En la seva activitat professional, desenvolupa les tasques de col•locar i mantenir actualitzada tota la senyalització i informació als usuaris en les parades de bus de la xarxa de TMB i dels operadors concertats. Aquesta activitat es concreta a col•locar i mantenir els codis i els noms de les parades i de les línies, el plànol de tota la xarxa de bus i de transport públic de la ciutat, els plafons informatius, els itineraris i els horaris de les línies de bus, així com els avisos i la informació referent a les línies o les parades. A les parades dels intercanviadors(*), per la seva banda, es van actualitzant i modificant tots els avisos en funció de la incorporació de les noves línies de bus de la nova xarxa de bus.

Amb una xarxa de bus de 1.821 km, integrada per 105 línies d’autobús (13 de les quals són de la nova xarxa), l’equip de professionals de Senyalització de Parades dóna servei a més de 2.600 parades de bus i 35 intercanviadors de la nova xarxa de bus.

Per poder oferir aquest servei amb professionalitat i bona qualitat, disposa d’una flota de vehicles que inclou dos camions lleugers, un camió ploma, dos furgons i una moto.

L’equip de professionals està format per set operaris: Jorge Miguel Lois Rodríguez, Luis Torres Izquierdo, Rafael Caro López, Rufino Jiménez Barriga, Daniel Medina Rodríguez, José Maria Jiménez Barriga i Juan Carlos Fernandez Regadera, que depenen directament de dos comandaments, Jordi Paredes Navazo i Manuel Carrasco Fernández, i del responsable del Departament, José Paredes Lerma.

 

(*) Intercanviador: on es creuen les línies de bus horitzontals, verticals i diagonals i es pot fer l’enllaç d’una línia de bus a un altra d’una manera més còmoda i fàcil.

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Infraestructura
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB