Divendres, 26 de febrer de 2021

Viure amb malaltia inflamatòria intestinal, (Crohn i colitis ulcerosa)

 

Viure amb malaltia inflamatòria intestinal, (Crohn i colitis ulcerosa)

La Lorena Martínez ens presenta el seu projecte finalista de l'edició d'enguany del Tria la teva causa 2020. 

Redacció / 21.07.20 - 09:20h

Sóc la Lorena i treballo a l'Àrea de Màrqueting des de l'any 2005. Des de fa uns dos anys soc la responsable d'exclusives publicitàries 

Quina és la causa que proposes com a projecte solidari per aquest any?

Proposo donar visibilitat a les malalties inflamatòries de l'intestí, concretament la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa. 

Per què aquest projecte i quina vinculació hi tens?

És un projecte per donar visibilitat i recaptar fons per a la investigació d'aquestes malalties autoinmunes que encara no tenen un tractament definitiu per curar-les. La meva mare, concretament, pateix Crohn, que li van diagnosticar el 2013. Poden semblar malalties “invisibles” als ulls de qualsevol, però limiten molt la vida de les persones que les pateixen.

Quina és l'associació que està desenvolupant el projecte i quin és el teu paper a l'associació?

L'associació que promou aquest projecte és l'ACCU (Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa), tant l'espanyola com la catalana. L'ACCU pretén donar visibilitat a les malalties inflamatòries de l'intestí, com són el Crohn i la colitis ulcerosa.

Per què hem de votar el teu projecte?

La malaltia inflamatòria intestinal és una malaltia crònica que afecta l'aparell digestiu. No hi ha cura, però els programes de recerca i educació que existeixen van millorant la salut i la qualitat de vida de les persones malaltes. Afecta més de 3 milions de persones a Europa i 5 milions a tot el món. A Espanya afecta més de 100.000 persones, i prop de 30.000 a Catalunya. Els hem de donar visibilitat i recaptar fons per a la investigació que lidera l'Hospital de la Vall d'Hebron.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
RSC
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB