Dissabte, 4 de juliol de 2020

De viatge, tingues cura del que beus i menges

 

De viatge, tingues cura del que beus i menges

Quan viatgem canviem la nostra rutina, els nostres hàbits alimentaris i el nostre ritme. 

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 25.08.16 - 08:00h

Aquestes modificacions ens poden provocar problemes amb el nostre trànsit intestinal com restrenyiment o diarrea i convertir-se en un molest company de viatge que ens espatlli les nostres merescudes vacances. Prendre unes petites precaucions amb el que bevem i mengem ens ajudarà a prevenir-los:

  • Aigua i líquids: Si visitem països molt càlids, hem de beure molta aigua o líquids en general per evitar la deshidratació o cops de calor. Sovint l'aigua no està tractada com la que habitualment consumim i el nostre organisme pot ser que no la toleri bé, de manera que acabi provocant-nos algun trastorn. Per això hem de vigilar de beure sempre aigua envasada i evitar els glaçons si no sabem que estan fets amb aigua potable. També es recomana consumir sempre líquids envasats i assegurar-nos que estan tancats hermèticament. Si prenem infusions, és millor que l'aigua arribi a bullir. 
  • Menjar cuinat: En els nostres àpats també hem de vigilar molt per evitar aliments que puguin estar contaminats i que ens acabin provocant diarrees que ens compliquin la ruta. Cal evitar els aliments que siguin sospitosos d'estar en mal estat, sobretot en països en vies de desenvolupament. S'han de consumir sempre aliments cuinats i acabats de fer i evitar prendre verdures crues i fruita pelada. És millor que la fruita tingui pell i que la pelem nosaltres mateixos per assegurar-nos que l'interior està en bones condicions. Les fruites més adequades per consumir en altres països sense arriscar-se són els plàtans, els mangos i els cítrics, perquè tenen una pell molt gruixuda. També hem d'evitar menjar carn, peix i marisc poc cuits. És millor que estiguin ben fets per evitar la presència de paràsits. Passa el mateix amb els productes làctics sense pasteuritzar, s'ha d'intentar evitar-los. Finalment, compte amb els menjars que es venen a peu de carrer! Ens pot semblar molt pintoresc tastar aquest tipus de menjar, però no ens ofereix cap garantia higiènica.
  • Higiene: és molt important que abans de menjar ens rentem bé les mans per ajudar a prevenir trastorns.

Si segueixes aquests consells de bones pràctiques d'higiene alimentària, podràs minimitzar els riscos i gaudir millor de les vacances! Pots ampliar la informació sobre trastorns gastrointestinals més freqüents en viatges fent clic aquí.

 
 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB