Divendres, 24 de setembre de 2021

Un nou pas cap a la mobilitat elèctrica

 

Un nou pas cap a la mobilitat elèctrica

Aquest mes s'ha iniciat l'execució de les obres corresponents per dotar els aparcaments ubicats a totes les bases de manteniment de Metro de carregadors elèctrics per a la càrrega de vehicles de la flota de suport.

Albert Piqué - Iván Altaba / 23.07.17 - 13:24h

Es tracta d'un sistema de carregadors semiràpids que permeten que en només 4 hores es pugui fer una recàrrega del 80%, i que donaran servei als vehicles elèctrics de cada base. També s'instal·laran algunes estacions de recàrrega ràpida que permetran assolir el mateix nivell de càrrega, però amb només 15 minuts, i que donaran servei a vehicles en ruta, a més d'atendre necessitats especials.

El subministrament elèctric provindrà de la xarxa elèctrica existent del Metro, fet que facilitarà l’execució d'obra i en reduirà el cost. Els carregadors que s'instal·laran són del tipus Smart, amb comunicació per permetre control de càrrega i gestió energètica. La durada de les obres s'estima que serà de 4 mesos i les durà a terme el Servei de Projectes d'Infraestructures de Metro.

Amb aquest ambiciós projecte de mobilitat elèctrica, Metro assoleix un doble objectiu: d'una banda reduir a zero les emissions produïdes per la flota de vehicles auxiliars actual, basada en motors de combustió dièsel, i de l'altra, reduir els costos d'explotació de la flota auxiliar, ja que el subministrament elèctric provindrà, en origen, d'escomeses d'alta tensió del Metro, amb preus d'energia molt competitius.

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Servei
Infraestructura
Seccions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB