Trobada de diversitat generacional

Millorar l'entesa entre treballadors d'edats i vivències diferents i alhora evitar la pèrdua de coneixement quan les persones sèniors marxen de l’empresa, és l'objectiu de la trobada de diversitat generacional.

Redacció / 03.10.22 - 08:00h

Aquesta primera trobada, que va tenir lloc dijous a l’Espai Gaudí, s’ha realitzat amb estudiants universitaris en pràctiques a TMB i membres de l’Associació de Jubilats de Metro i l’Associació de Jubilats de Bus on s’han compartit idees i reflexions amb la voluntat de trobar un encaix natural i més actual i treure el màxim profit possible al potencial que tenen les relacions entre generacions. La trobada ha estat un èxit.  

Poc abans de la trobada i dins del programa d’activitats d’integració, els estudiants van fer una visita al Centre d'Informació i Atenció al Client (CIAC) de Sagrada Família.

Després es van traslladar a la Sala Gaudí per conèixer les dues associacions de jubilats de TMB i assistir a la presentació del Programa d’Acompanyament a la Desvinculació, PAD.

Què és la diversitat generacional?

Es tracta de la connexió entre diferents posicions generacionals. La gestió de la diversitat generacional a la feina és el conjunt de mesures destinades a garantir un equilibri dels diferents grups d’edat dins l’organització, que asseguri la diversitat cultural i la pluralitat de perspectives, la cohesió interna, la transmissió dels coneixements i l’aprofitament de les contribucions de cada generació.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB