Divendres, 7 de maig de 2021

TMB rep el premi Ignasi Fina 2013

 

Lliurament del Premi Ignai Fina al Saló de Cent / M.A. Cuartero

TMB rep el premi Ignasi Fina 2013

El “Programa de prevenció de lesions per accidents de treball relacionats amb el consum d’alcohol i altres substàncies psicoactives a Ferrocarril Metropolità de Barcelona”  va rebre ahir el premi Ignasi Fina 2013

Redacció - Servei de Prevenció / 04.10.13 - 07:50h

L’acte de lliurament del premi va tenir lloc ahir, dijous dia 3 d’octubre, a les 19h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. El Consell Assessor de Salut Laboral de l’Ajuntament de Barcelona va lliurar els diplomes acreditatius i el xec corresponent a la dotació econòmica del premi al Sr. Miquel Mira Muñoz, director del Servei de Salut, Seguretat i Benestar Laboral. L’equip del projecte va comptar amb el suport de la Sra. Assumpció Santolaria, directora de l’Àrea d’Administració, Finances i RRHH Corporatius. El premi en metàl·lic ha estat de 3.000 €, ja que enguany ha estat guanyat “ex aequo”, és a dir, compartit amb una altra empresa, per decisió del jurat.

L’objectiu d’aquest premi és reconèixer la millor experiència d’actuació en la prevenció de riscos d’una empresa de la ciutat de Barcelona que hagi implantat nous sistemes, accions o mesures de prevenció, i que aquestes demostrin la seva eficàcia en matèria de seguretat i salut i la integració efectiva de la prevenció.

En aquest cas, el projecte premiat és el “Programa de prevenció de lesions per accidents de treball relacionats amb el consum d’alcohol i altres substàncies psicoactives a l’empresa Ferrocarril Metropolità de Barcelona, SA" (P664), que té per objectiu millorar el nivell de control dels riscos derivats de la realització d’activitats laborals sota la influència de l’alcohol o altres substàncies psicoactives. El treball dut a terme pel servei de prevenció, amb el compromís de la direcció de l’empresa i la participació dels representants legals dels treballadors, específicament els delegats de prevenció, conjuntament amb l’assessorament i assistència tècnica  de la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, han estat elements claus per al bon desenvolupament del projecte. Aquest programa es va iniciar l’any 2010, i les seves principals activitats han estat la informació i la formació de tot el personal, l’eliminació de la presència de begudes alcohòliques dins de l’empresa, l’assistència sanitària i social als treballadors amb trastorns de dependència, la promoció d’hàbits saludables i la generalització dels controls d’alcoholèmia. La vigilància de la salut, amb el seu enfocament preventiu, ha estat un altre element fonamental dins de les estratègies de prevenció de lesions per accidents de treball. Els aspectes ètics del programa i de les seves activitats han estat tractats en el marc del comitè de seguretat i salut, que és làmbit més adient per garantir els drets relacionats amb la seguretat i la salut de totes les persones que treballen a l’empresa.

És la segona ocasió en què el Servei de Prevenció de TMB guanya el premi Ignasi Fina, ja que l’any 2009 el va aconseguir amb el “Pla de comunicació de prevenció i promoció de la salut”.

Aquest atorgament significa una distinció pública molt important, la qual cosa ens ha d’encoratjar a continuar en aquesta línia i orientar els nostres esforços en defensa de la salut de totes les persones que treballem a la nostra empresa.

Miquel Mira parlant al saló de Cent / M.A. Cuartero
Miquel Mira parlant al saló de Cent / M.A. Cuartero
Marta Espinós i Miquel Mira amb el president de TMB / M.A. Cuartero
Marta Espinós i Miquel Mira amb el president de TMB / M.A. Cuartero
Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB