Divendres, 24 de setembre de 2021

TMB participa en la 3a edició del Fòrum de Manteniment de la Indústria de l'Automoció

 

M. Cruz Briongos

TMB participa en la 3a edició del Fòrum de Manteniment de la Indústria de l'Automoció

TMB va participar a la taula col·loqui que va tractar sobre “Els sistemes SCADA / ERP. Les seves aplicacions operatives i incidència efectiva en manteniment”.

Redacció / 11.12.19 - 12:17h

Dijous passat, a l'Institut Químic de Sarrià (IQS) es va celebrar la 3a edició del Fòrum de Manteniment de la Indústria 4.0 de l'Automoció. Aquesta edició, igual que les dues anteriors, va comptar amb empreses punteres del sector de l'automoció, com Seat i Nissan, empreses de manteniment, enginyeries i estudiants. Es tracta d'un fòrum per parlar de la incidència de la digitalització dels processos industrials en el manteniment avançat i per presentar casos pràctics sobre com ho estan fent a les empreses.

TMB va estar representada per Mari Cruz Briongos, responsable del mòdul de Manteniment de SAP dins de l'àrea de Tecnologia, que va parlar sobre el sistema Enterprise Resource Planning (ERP) a TMB i la seva evolució cap al manteniment 4.0.

El sistema ERP a l'empresa és el SAP i està implementat en totes les àrees de manteniment. És una eina que evoluciona per garantir la consecució del manteniment 4.0 en els àmbits de digitalització i automatització, mobilitat, gestió documental, analítica i integració amb altres sistemes corporatius.

Aquesta tercera edició ha servit també per parlar sobre els primers casos d'ús d'intel·ligència artificial i machine learning en l'àmbit del manteniment i presentar un reflex d'aplicació sobre la productivitat, la qualitat i la reducció de costos. En aquest àmbit, TMB, ja hi participa en el marc del projecte Autonomous Ready Spain. També es van generar debats sobre altres aspectes operatius del manteniment 4.0 com la ciberseguretat i la gestió del talent de les persones a les organitzacions.

El Fòrum ha estat organitzat per l'Associació Espanyola de Manteniment (AEM), amb la col·laboració d'IQS, GPO Group, STA i el CIAC.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB