TMB intensifica contactes amb la judicatura perquè el grafiti ferroviari sigui tractat com a “delicte de danys” per la via penal

El servei de metro s’aturarà avui dos minuts, a les 12h i a les 20.30h, com a mostra de rebuig per la violència que els grups de vàndals grafiters exerceixen contra el transport públic, amb afectació a les persones que hi treballen.

28.06.18 - 10:16h

La Direcció de Transports Metropolitans de Barcelona està mantenint reunions amb diferents estaments de la judicatura perquè el problema del grafiti es tracti com un “delicte de danys” i pugui ser tramitat per la via penal. En aquest sentit,  s’han celebrat reunions amb la presidència de l’Audiència Provincial de Barcelona i la Fiscalia General de l’Estat. Properament se  celebraran trobades amb la Fiscalia de Barcelona i el deganat dels jutges.
 
L’última modificació del Codi Penal  ha provocat una situació de vulnerabilitat, ja que dona peu a tractar les actuacions dels vàndals grafiters com a simple falta administrativa. TMB entén que aquestes actuacions vandàliques tenen encaix en el delicte de danys, i a més atempten contra la seguretat de les persones, causen un greu perjudici econòmic i afecten la prestació del servei ferroviari.
 
El servei de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s’aturarà avui dos minuts, a les 12 del migdia i a les 20.30 del vespre, com a mostra de rebuig per la violència que els grups de vàndals grafiters exerceixen contra el transport públic, amb afectació a les persones que hi treballen en forma d’amenaces, intimidacions i agressions. Les aturades simbòliques tindran lloc a proposta del Comitè d’Empresa de Metro.
 
TMB, a més d’aplicar les mesures de prevenció i seguretat al seu abast, està actuant de manera concertada amb les empreses ferroviàries agrupades a l’Observatori del Civisme per influir en els àmbits de decisió en què es poden adoptar mesures de protecció efectiva del transport públic massiu, com a servei essencial per a la comunitat que és.
 
Les intrusions de vàndals grafiters són actualment el principal problema de seguretat per als operadors ferroviaris a Espanya, i tenen creixents implicacions socials, mediambientals, laborals i econòmiques.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB