Dimecres, 14 d'abril de 2021

TMB, exemple de bones pràctiques de voluntariat corporatiu

 

Fotografia del taller de foment autonomia / Arxiu TMB

TMB, exemple de bones pràctiques de voluntariat corporatiu

TMB es posiciona en la primera divisió en matèria de cooperació i solidaritat, al costat d’empreses com IBM, Fundació “la Caixa”,  Abertis i Fundación Telefónica

Redacció / 08.02.13 - 11:40h

El Pla Director de Cooperació i Solidaritat de TMB forma part del recull de bones pràctiques elaborat per Empresa i Voluntariat a Catalunya a petició de l’actual direcció general d’Acció Cívica i Comunitària, del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. 

El Recull de bones pràctiques de voluntariat corporatiu que es realitzen des de l’empresa neix amb l’objectiu de poder acostar les experiències entorn del voluntariat, les empreses i els projectes de les entitats per construir un nou model relacional més fort i socialment necessari que permeti descobrir noves maneres de treballar i millorar el nostre entorn.

En concret, les bones pràctiques de TMB que es recullen són cinc programes que compten amb la participació desinteressada dels empleats  i que se centren en persones amb necessitats especials pel que fa a la mobilitat: discapacitats, infants, gent gran, immigrants...

Aquests programes són:

Compra social: els voluntaris contacten amb proveïdors socials per ajudar-los a introduir-se en el mercat ordinari.

Serveis solidaris per a la mobilitat: conductors i monitors que faciliten l’accés als nostres vehicles i a les instal·lacions a persones amb diverses dificultats daccessibilitat.

Compartir coneixement: els voluntaris aporten el seu coneixement, ja sigui en l’àmbit de la mobilitat o en altres àmbits.

Cessió d’actius en desús: mecànics i altres tècnics posen a punt els actius que es destinen a donació.

Difusió i suport solidari: hi col•laboren voluntaris dinamitzadors de campanyes de sensibilització internes i voluntaris participants d’esdeveniments organitzats per tercers.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB