Dimarts, 2 de juny de 2020

TMB es desvincula de l’operació del transport públic de Porto

 

Porto

TMB es desvincula de l’operació del transport públic de Porto

La desvinculació, fruit de circumstàncies sobrevingudes durant el procés administratiu de contractació, s'ha produït de mutu acord amb Metro i Bus de Porto, i sense cost per als dos socis de l’operació, TMB i Moventia.

Redacció / 28.08.15 - 12:33h

TMB i Moventia, a través de l’empresa participada Transports Ciutat Comtal (TCC),  van presentar una oferta el 30 de desembre de 2014 per operar i mantenir el metro i bus de Porto els propers deu anys. 

El contracte de subconcessió del metro de Porto es va signar el dia 23 d'abril, moment en què  TCC va dipositar l'aval corresponent, per import de 18,3 milions d'euros, i va quedar pendent del vistiplau del Tribunal de Comptes portuguès per poder iniciar els seus efectes. El contracte de bus, però, va patir diverses demores per qüestions administratives de la Sociedade de Transportes Colectivos do Porto (STCP). 

En aquest període de temps les circumstàncies van canviar negativament. Les previsions d'oferta i demanda, el nou marc regulador de l'activitat del transport de viatgers per carretera publicat el 9 de juny, i el retard de gairebé un any per començar la prestació del servei, van fer que TCC no arribés a dipositar l’aval corresponent, donada la necessitat de l’entitat financera de disposar de més temps per valorar els nous riscos de l’operació. Seguidament es va acordar amb les entitats adjudicatàries la rescissió de les relacions contractuals derivades de l’adjudicació de l’operació del transport públic de Porto. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB