Divendres, 22 de gener de 2021

TMB Educa participa en la taula rodona organitzada per la Fundación Bertelsmann i la CEOE

 

Fundación Bertelsmann

TMB Educa participa en la taula rodona organitzada per la Fundación Bertelsmann i la CEOE

Amb el títol Empreses que inspiren, Antonia Cruz, responsable de Patrimoni històric, projectes TMB Educa i coordinadora de la Fundació TMB, va participar el 9 de desembre en l'esmorzar de treball Cerrando la brecha entre educación y empleo.

Redacció / 21.12.20 - 09:03h

En l'acte, que estava organitzat per la Fundació Bertelsmann i la CEOE i moderat per Leticia Larraz, periodista de Negocios TV, hi van participar també Emili Pascual Carreras, director d'Experiència Empleat al Banc Sabadell, i José Castro Mora, gerent de la Fundación Persán. 

L'objectiu de l'esdeveniment ha estat traslladar un missatge comú i una visió compartida sobre la necessitat que les empreses impulsin la millora i l'enfortiment dels processos d'orientació acadèmica i professional en els joves, amb la voluntat de preparar-los de manera més adequada davant d'un escenari professional immers en un complex i accelerat procés de canvi. Les empreses són actors necessaris davant d'aquest complex repte, perquè la seva participació enriqueix i complementa la labor desenvolupada des dels centres educatius en aquest terreny contribuint a disminuir el desajustament entre el que els alumnes estudien i el que el mercat laboral realment demanda.  

L'esmorzar estava dividit en quatre blocs. En el primer, cada una de les tres empreses convidades, Banc Sabadell,  Fundación Persán i TMB, van presentar el seu projecte; en el segon bloc es va donar resposta a com les activitats que es promouen des de l'empresa complementen i ajuden a millorar la preparació dels joves per prendre decisions acadèmiques i professionals, aspectes essencials per identificar interessos, despertar vocacions o entrenar habilitats i la resposta que es troben les empreses en els centres educatius per part de l'equip docent i orientador. El tercer bloc va estar dedicat a donar resposta a una pregunta específica, que en el cas de TMB estava orientada a la tasca desenvolupada pels col·laboradors del TMB Educa per motivar els estudiants a seguir estudiant. L'últim bloc, el de les preguntes, va estar enfocat a les visites que els joves estudiants fan a les instal·lacions de les empreses. 

La iniciativa neix de la publicació Empreses que inspiren, editada per la Fundació Bertelsmann, que en el número de desembre dedicava un article al projecte TMB Educa sota el títol TMB se mueve por la educación, un resum executiu del projecte d'orientació de l'empresa on l'Antonia Cruz explica detalladament el projecte i els beneficis que comporta, tant per a l'estudiant con per a l'empresa. 

TMB es mou per l’educació és un programa dirigit a alumnes de 3r i 4t d'ESO en risc d'abandonar els seus estudis en el qual, al llarg de 10 sessions pràctiques desenvolupades durant 3 mesos, reben coneixements teòrics i pràctics sobre les diverses funcions professionals que existeixen a TMB. L'objectiu d'aquesta mena de tallers és doble: d'una banda, reduir l'absentisme i l'abandonament escolar, i també incentivar les persones que treballen aTMB a convertir-se en agents de motivació i ajudar a canviar la percepció que aquests alumnes tenen sobre si mateixos i les seves capacitats, així com sobre el mercat laboral.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB