Dissabte, 27 de novembre de 2021

TMB aterra a l’Equador

 

Imatge de la ciutat de Quito

TMB aterra a l’Equador

TMB serà l’encarregada de de supervisar l'estudi previ per a la construcció de la futura xarxa ferroviària de mercaderies de l'Equador, projecte estratègic que ha de vertebrar el desenvolupament sostenible del país sud-americà.

Redacció - Gabinet de Premsa / 19.12.13 - 15:44h

El Govern equatorià, a través de l'Instituto Nacional de Preinversión, ha adjudicat a TMB aquest contracte, amb el nom de "fiscalització de l'estudi de prefactibilitat del tren de càrrega elèctric de l'Equador", com a resultat d'un concurs públic en què l’empresa  ha obtingut una puntuació tècnica de 98,75 sobre un màxim de 100. La tasca s'ha de dur a terme en un termini de 300 dies a partir de la firma del contracte, que es va formalitzar la setmana passada.

Les autoritats equatorianes busquen a través del ferrocarril donar un impuls a l'economia del país mitjançant un sistema de transport de baix impacte ambiental, que disminueixi la seva dependència dels combustibles derivats del petroli i que alhora faciliti l'atracció de noves activitats. El plantejament és construir una xarxa ferroviària electrificada que uneixi els principals centres productius del país, actuals i futurs, amb els ports del Pacífic, i que tingui connexions internacionals amb el Perú i Colòmbia. També s'analitzarà la viabilitat d'establir serveis de passatgers entre les ciutats més poblades, com ara Guayaquil i Quito, així com una línia específica per al transport de les extraccions mineres de les províncies sud-orientals.

Seguiment conjunt amb l'administració

El contracte inclou els serveis de seguiment, supervisió i validació del treball de consultoria que el mateix govern equatorià ha encomanat a l'empresa alemanya GIZ IS per avaluar la demanda, estudiar el terreny i determinar les solucions tècniques i econòmiques de la futura xarxa ferroviària, com a pas previ per als estudis de detall, els projectes constructius i els plans d'explotació. Així, TMB coordinarà junt amb l'administració pública el seguiment de cada fase de la consultoria.

Aquest projecte se suma a d’altres projectes de consultoria internacional al mateix continent americà, en actuacions als sistemes de transport de Buenos Aires, Santiago de Chile i Lima, i actualment col·labora en la posada en marxa de la primera línia de metro de Ciutat de Panamà.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB