Dissabte, 27 de novembre de 2021

Simulador de línies convencionals, o com fer pràctiques de conducció com en un videojoc

 

Simulador de línies convencionals, o com fer pràctiques de conducció com en un videojoc

Es tracta d'una instal·lació que permetrà millorar la formació i reciclatge dels agents d'atenció al client i motoristes simulant incidències i com resoldre-les a través de sistemes digitals i d'imatge.   

Albert Piqué / 31.03.21 - 12:49h

Millorar la formació dels AAC i dels motoristes, així com facilitar els processos de reciclatge, és el principal objectiu del nou simulador de línies convencionals. Fins ara, realitzar aquest tipus de sessions formatives suposava la retirada d'un tren de la circulació, amb la possible alteració al servei.

El simulador permet la recreació d'incidències i situacions que en servei o en tren real són més difícils de simular, i en casos de formació de personal de nou ingrés permet mostrar més fàcilment que si es fes in situ la casuística de sortides i retirades dels diferents dipòsits de cada línia.

El simulador disposa de recreacions de les cabines de conducció de les sèries 5000-6000 i 2000-3000-4000 de les línies 1, 3 i 5, i properament s'hi incorporaran les sèries 7000-8000, la 2100 i la 9000 per completar així la instal·lació. Els gràfics, totalment realistes, s'han obtingut de la gravació en alta definició dels túnels, maniobres i dipòsits, i s'han tractat  amb la tecnologia digital de renderització per recrear amb absoluta fidelitat el traçat de cada una de les línies.

La instal·lació  preveu la simulació integrada amb el lloc d'operador del Centre de Control, incloent la simulació del telecomandament de trànsit i del sistema de regulació, i per tant serà cabdal també en la formació d'operadors del CCM.

La instal·lació també disposa d'una sala de monitorització/observació i formació en la qual es poden analitzar els exercicis realitzats i visionar en temps real pràctiques que s'estan fent. 

El nou simulador de línies convencionals se suma al de línies automàtiques, en servei des de fa uns mesos, i és una clara aposta de TMB per millorar la formació del seu personal, la seva confiança i recursos a l'hora de resoldre incidències

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB