S’estén l’activació del doble factor d’autenticació a les aplicacions i entorns tecnològics de TMB

El doble factor d’autentificació és una mesura fonamental d’obligat compliment prescrita pel Centro Criptológico Nacional (CNN), per protegir els sistemes i les dades de TMB.

Unitat de Seguretat TIC / 08.07.22 - 11:13h

Seguint el Pla d'implantació de mesures de ciberseguretat, l'empresa continua estenent l'activació del doble factor d'autenticació a les aplicacions i als entorns tecnològics. Actualment, ja és operativa per accedir als escriptoris remots i ara s'estén també per l'entorn Office 365.

Autenticació és l'acreditació que un usuari és qui diu ser per accedir als sistemes d'informació.

Fins ara, el mecanisme utilitzat comunament era el d'usuari i contrasenya. Aquest és un sistema fàcilment vulnerable (robatori de contrasenyes, reutilització de contrasenyes en xarxes socials o entorns no segurs) i que hem de reforçar.

En aquesta línia apareixen noves tècniques com és el doble factor d'autenticació, àmpliament utilitzat en altres àmbits (financer, contactes amb l'administració pública, etc.).

Aquest terme correspon a un sistema que afegeix un segon nivell de seguretat addicional a la simple contrasenya, amb la incorporació d'un segon codi aleatori que l'usuari aconsegueix mitjançant un dispositiu alternatiu que només ell disposa. Aquest segon codi reconfirma que la persona que accedeix és qui diu ser.

Aquest mètode incrementa notablement la seguretat perquè tot i que una persona estranya que hagi aconseguit la teva contrasenya i intenti accedir als nostres sistemes, no podrà fer-ho perquè no disposarà del segon codi que només tu pots generar.

Som conscients que aquesta actuació comportarà un canvi cultural a la forma d'accedir als sistemes de TMB, però com hem dit a l'inici l'actuació és totalment necessària, i per això agraïm la teva col·laboració.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB