Rebeca, conductora de bus, s'ha sotmès a l'interrogatori de dues classes de 2n de primària

L’escola Fort Pienc ha volgut acostar a les classes de 1r i 2n de primària diferents professions tradicionalment masculinitzades efectuades per dones

Redacció / 10.03.22 - 09:19h

Rebeca Sangenís Malo, conductora de bus del Centre Operatiu de Negoci (CON) d’Horta, va participar dilluns en una de les accions que l’escola Fort Pienc està desenvolupant dins del context del Dia Internacional de la Dona, que consisteix a donar visibilitat a les dones que desenvolupen feines en sectors masculinitzats. La Rebeca els va explicar la feina que fa conduint l’autobús i els infants li van fer tota mena de preguntes.

La Rebeca, que treballa a TMB des de fa gairebé tres anys, va treballar durant  dinou  anys en una empresa multinacional del sector de la distribució d'alimentació i els set últims anys ho va fer com a gestora d'equips. Es va treure el permís de conduir D perquè sempre li ha agradat conduir i es declara “enamorada de Barcelona”. També es va treure el CAP pel seu compte i està molt orgullosa d'haver aprovat tots dos exàmens a la primera. Actualment treballa a la cotxera d'Horta i anteriorment havia estat destinada a la cotxera de Ponent.  La seva professió actual li permet conjugar les seves passions: conduir, Barcelona i el contacte amb la gent.  

Després d’haver-se enfrontat a un tribunal exigent format per infants de 2n de primària, la Rebeca ens comentava que hi ha menys dones conductores de bus que homes perquè “tradicionalment el transport ha estat una feina d'homes perquè les dones no tenien fàcil l’accés als carnets de conduir, afortunadament això està canviant i cada cop som més les dones que ens dediquem a aquesta professió.” Ens va explicar que les habilitats que es necessiten per desenvolupar aquesta feina “són iguals tant per a homes com per a dones, el vehicle no sap si l'està conduint un home o una dona.  Tant els recorreguts com els vehicles són iguals per a tots dos gèneres: no hi ha diferència en el resultat pel fet que la feina la faci un home o una dona”.

Per a la Rebeca és important que tothom pugui fer qualsevol feina. “És important poder escollir i treballar en el que ens agradi i tenir les mateixes oportunitats.” A les noies que es volen dedicar a aquesta professió els diu que “és una feina molt important per al bon funcionament de la ciutat i per fer-la més sostenible”.

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte educatiu de la companyia, denominat TMBEduca, que entre altres objectius pretén traslladar els valors de la mobilitat sostenible a la comunitat educativa, mitjançant una sèrie d’activitats i tallers dissenyats per a aquesta finalitat. Amb motiu de la darrera revisió, s’ha incorporat la perspectiva de gènere a la totalitat d’activitats que figuren al catàleg, i també es vol definir tallers específics de visibilitat de funcions professionals de TMB històricament masculinitzades i actualment desenvolupades per dones, com ara la conducció d’autobusos, mecànica, enginyeria, electrificació, etc. 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB