Prova pilot projecte Prevent

L’objectiu del projecte Prevent és promoure la creació d’una solució tecnològica que permeti detectar objectes que els usuaris i usuàries es deixen a les estacions i localitzar els seus propietaris/es.

Albert Piqué / 02.07.24 - 11:26h

Coincidint amb l’inici del mes de juliol, s’ha iniciat el desenvolupament de la fase 3 del projecte Prevent, en el qual Metro de Barcelona participa des del passat any 2021, i que està promogut i finançat pel Programa Marc d’Investigació i Innovació de la Unió Europea Horizon 2020. Hi participen diferents Operadors ferroviaris a escala internacional, entre ells Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i en l'àmbit institucional, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya a través del cos de Mossos d’Esquadra, i el Ministeri de l’Interior amb el cos de la Policia Nacional.  

L’objectiu del projecte Prevent és promoure la creació d’una solució tecnològica que permeti detectar objectes que els usuaris i usuàries  es deixen a les estacions i localitzar els seus propietaris/es. Per això, s’ha establert un mecanisme d’innovació amb les empreses més importants de solucions de seguretat existents al mercat, i que en aquesta fase tres i final del projecte, suposa la realització d’una prova pilot que es farà a França, Espanya, Portugal i Itàlia, amb les dues millors propostes avaluades. 

La prova pilot que s’inicia avui i que finalitzarà el pròxim dia 31 d’agost, es durà a terme a l’estació de Catalunya L3 i s’utilitzaran les imatges captades per 17 càmeres d’aquesta estació. L’operació d’aquests prototips no altera en cap cas el funcionament del sistema de videovigilància i no té cap incidència pel funcionament operatiu dels centres de control ni en relació amb el personal de servei de l’estació. Cal destacar que aquestes solucions no fan servir cap dada biomètrica, i que es col·locarà una senyalització visible per les persones usuàries  als accessos de l’estació Catalunya L3, informant de la finalitat d’aquesta acció i l’exercici de drets existent en matèria de protecció de dades.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB