Diumenge, 5 de juliol de 2020

Els principals projectes de TMB, explicats pels seus protagonistes

 

TMB Talks / TMB

Els principals projectes de TMB, explicats pels seus protagonistes

TMB Talks és el marc on es van presentar els principals projectes en els quals treballa i que centraran una part important dels esforços tècnics de l'organització per seguir sent un referent de la mobilitat.

Redacció / 27.06.19 - 09:52h

La setmana passada, a la sala d’actes de l'INEF, es va dur a terme la primera sessió del TMB Talks, una trobada de tècnics i responsables i de la direcció de TMB en el marc de la transformació de l'organització, amb la implementació de noves formes de treball, de comunicació i de relació entre persones. En aquesta sessió es van definir estratègies de futur i es van exposar els principals projectes en els quals treballa TMB.

L'obertura de la sessió la va fer Enric Cañas, conseller delegat de TMB, que en la seva intervenció va voler destacar les immenses oportunitats que sorgeixen al voltant de la gestió de la mobilitat i del transport públic, i els reptes que se'ns plantegen. 

A continuació, Carlos Saura, responsable del centre de control de Bus, va presentar el projecte “Transports a demanda” que ja està en servei a Ciutat Meridiana, amb una valoració del 4,7 sobre 5 per part dels usuaris, i un índex de recomanació del 98%. 

En Carlos és un dels exemples de professional que ha crescut a casa, allò que en llenguatge futbolístic en diríem una persona del planter.  Es va incorporar ara fa 32 anys com a conductor de bus, i a poc a poc va anar evolucionant i va ocupar diverses posicions tècniques fins arribar a la seva posició actual. 

El va seguir Fernando Gómez Coca, que va exposar el projecte “Bus emissió zero”. El Fernando és enginyer tècnic industrial.  Va incorporar-se a TMB l'any 1980, i després d'ocupar diverses posicions tècniques i d'explotació, entre elles la direcció del taller de telecomunicacions, des del 2006 és el responsable d'enginyeria de Bus. Ha treballat en projectes clau com el SAE, conversió de busos dièsel a híbrids, i actualment treballa en el projecte de la càrrega elèctrica de busos en línia.

De la mà de la Jèssica Outeiriño, enginyera en telecomunicacions, que actualment és responsable de la unitat d'auditoria i control de l'operació a metro, vam conèixer els “Nous projectes d'innovació al metro”. 

La Jèssica va incorporar-se a TMB l'any 2006 com a enginyera de manteniment. Uns anys després va passar a l'àmbit de l'explotació com a responsable tècnica a la L3.  

El Jesús Navarro, un home amb més de 22 anys d'experiència en el món ferroviari, que actualment és el responsable d'enginyeria i manteniment de material mòbil de Metro, va ser l'encarregat de presentar “Digital train”, projecte amb què els assistents van poder adonar-se del paper fonamental que la tecnologia juga per a la millora de l'experiència d'usuari del servei de metro.

El Jesús, que anteriorment ha ocupat altres posicions tècniques a Metro, és un home que ha sabut compaginar la seva activitat professional en empreses punteres com Alstom i TMB amb el compromís social i mediambiental, ja que ha estat president de Greenpeace Espanya.

El penúltim projecte va anar a càrrec d'Antonio Fernández Almeda. Enginyer informàtic, és un altre home del planter. Va entrar a l'operació de Metro el setembre del 1996, amb només 19 anys, i va passar per diverses  categories de l'època, com expenedor, cap d'estació de 2a i de 1a, que compaginava amb els seus estudis universitaris. Tres anys després es va incorporar a l'Àrea de Tecnologia, on també ha ocupat diverses posicions, i des de març del 2006 és el responsable del Grup de Presentació del servei, des d'on es gestionen, entre altres, aplicacions de mobilitat, aplicacions a mida i projectes de Big Data. Va ser precisament d'això que va parlar, del Big Data i de les immenses possibilitats que ens sorgeixen gestionant l'enorme quantitat de dades que tenim entorn als nostres serveis. 

La darrera de les intervencions, “Mesurem l'aportació de TMB a la sostenibilitat”, va anar a càrrec de Marta Capdevila, la responsable de Medi Ambient de TMB. La Marta és llicenciada en ciències ambientals. Va arribar a TMB per fer les pràctiques professionals, i va tenir l'oportunitat de quedar-s'hi, ara fa 14 anys. 

TMB Talks es va cloure amb una ponència d'Alfons Cornella, que està considerat el principal expert en innovació a Espanya.

Pots veure les ponencies:

Resum: https://youtu.be/5F3bJ83s8eQ

Alfons Cornella: https://youtu.be/-ErduwBTsKs

Carlos Saura: https://youtu.be/c4BD_kd5b1E

Fernando Gómez Coca: https://youtu.be/FOuTY4HEMHU

Jessica Outeiriño: https://youtu.be/8fTaHrkH1XM

Jesús Navarro: https://youtu.be/Qmi80gWn2R8

Antonio Fernández: https://youtu.be/Mzsp2ypQaDM

Marta Capdevila: https://youtu.be/DAuNHssokMc

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB