Dissabte, 6 de març de 2021

Pautes de seguretat per a les festes Nadalenques

 

Pautes de seguretat per a les festes Nadalenques

Per tal de gaudir d’unes festes nadalenques segures, recordeu que cal extremar les mesures de seguretat, i seguir les indicacions de les autoritats sanitàries.

Redacció / 17.12.20 - 05:39h

Enguany, a TMB, no es podrà fer cap classe de reunió/celebració per aquestes festes, i es recomana no fer dinars o sopars amb companys/es de feina. 

Les trobades familiars prepara-les extremant les mesures preventives set dies abans. Això implica que tots els integrants de la bombolla de Nadal minimitzin les interaccions fora de la respectiva bombolla de convivència. Això és especialment important en cas que entre els nostres hi hagi persones de grups de risc o especialment vulnerables, com són persones grans, amb malalties cròniques o altres.

Recorda:

  • S’ha de reforçar i garantir les mesures de seguretat bàsiques: distància física, higiene de mans, ús de mascareta, ventilació i quedar-se a casa si es tenen símptomes, diagnòstic o contacte.
  • Es recomana que les reunions i trobades es realitzin a l’aire lliure sempre que sigui possible i que en el cas de trobades en espais tancats es garanteixi una bona ventilació dels espais compartits, també als domicilis durant i després de la trobada (mantenir obertes les finestres o amb captació d’aire exterior amb sistemes de climatització).
  • No fumis a menys de dos metres de persones que no formin part de la bombolla de convivència.
  • En les trobades cal fer ús constant de la mascareta mentre no s’estigui consumint i seguir les pautes d’higiene de mans.
  • No us aixequeu tots de cop per ajudar a la cuina o altres tasques. Feu torns.
  • No crideu per parlar, per exemple amb persones que estiguin lluny a la taula, ja que això afavoreix el contagi.
  • A taula cal garantir la distància entre persones de les dues bombolles de convivència, evitant el contacte físic estret. Cal evitar que hi hagi molta gent en espais petits tancats (com ara cuines). I s’ha d'evitar compartir estris, com gots, coberts o tovallons.
  • Cal extremar la higiene en l’ús dels lavabos i accedir-hi individualment, tret que una persona necessiti assistència. També cal afavorir-ne la ventilació.
  • És convenient limitar la durada de les reunions.
  • Les persones amb símptomes, diagnosticades o contactes de positius de Covid-19 no poden assistir a trobades o reunions i han de quedar-se al seu domicili complint les mesures d’aïllament.

No abaixis la guàrdia. Aquestes festes, cuida’t i cuida’ls.

Ens necessitem!

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB