Dijous, 25 de febrer de 2021

Nova funcionalitat a les distribuïdores automàtiques de títols de viatge

 

Nova funcionalitat a les distribuïdores automàtiques de títols de viatge

Les expenedores no tramiten el títol de viatge fins que el client no ha recollit la targeta de crèdit. Els resultats obtinguts amb la nova funcionalitat en els dos mesos i mig que porta implantada són espectaculars. 

Redacció - Mercedes Gonzálvez, servei d'Enginyeria i Planificació / 27.10.20 - 11:24h

Amb l'objectiu de minimitzar el nombre de targetes de crèdit oblidades a les distribuïdores de títols de viatge, des del mes d'agost, amb les propostes de millores aportades pel personal d'operacions en estacions i amb la col·laboració dels departaments de Tecnologia de venda, Informació, Senyalització i Accessibilitat, ICOM i Operació de Metro, Ferrocarril Metropolità està implantant una nova funcionalitat de recollida de la targeta de crèdit abans que el títol sigui expedit.

Les distribuïdores automàtiques que disposen de lector de targeta Spire i Verifone no expedeixen els títols de viatge fins que l'usuari no ha recollit la targeta. Si la targeta no és recollida passats 20 segons, la distribuïdora emet una alarma d'avís.

Abans d'implementar-se la nova funcionalitat, en comprar a les màquines distribuïdores automàtiques amb la targeta de crèdit, el sistema expedia el títol i posteriorment es recollia la targeta. Això generava un gran nombre d'oblits per part dels usuaris, ja que recollien el títol i marxaven sense recollir la targeta. El nombre de targetes de crèdit oblidades per part dels clients era d'unes 700 targetes a la setmana, és a dir, unes 100 targetes diàries, fet que implicava posar en marxa tot un procés de comunicació de l'oblit de l'objecte, recollida i custòdia per part del departament de seguretat i les gestions posteriors per al lliurament si el client la reclamava. A més, es podia donar la circumstància que algú fes ús fraudulent de la targeta si la trobava a la distribuïdora.

Els resultats obtinguts amb la nova funcionalitat en els dos mesos i mig que porta implantada són espectaculars. S'ha passat a menys de 40 targetes de crèdit oblidades per setmana, menys de 6 al dia. Val a dir que ha disminuït la venda de títols per la pandèmia, i que s'ha passat d'un índex d'oblits del 0,24% —és a dir, de cada 1.000 vendes s'oblidaven 24 targetes a les distribuidores— al 0,0171% —és a dir, de cada 10.000 vendes s'obliden menys de 2 targetes.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB