Dimecres, 30 de setembre de 2020

“No puc esperar!”

 

No puc esperar!

“No puc esperar!”

TMB signa avui un conveni de col·laboració  amb l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya, ACCU Catalunya, amb la finalitat d'estendre el projecte “No puc esperar!” a la xarxa de Metro.

Redacció / 14.06.18 - 14:44h

El projecte “No puc esperar!” consisteix en l'ús gratuït dels lavabos als pacients portadors de la targeta “No puc esperar!”: persones amb malalties inflamatòries intestinals no contagioses, pacients ostomitzats o colectomitzats, pacients sotmesos a una cirurgia per un càncer de recte i d'altres que els metges col·laboradors acreditin.

Les persones acreditades per l'ACCU Catalunya, es a dir, que s'identifiquin amb el carnet de l'Associació, tindran accés als WC d'ús intern en vuit estacions de la xarxa per guanyar autonomia i qualitat de vida. Tot i que la targeta és de l’entitat, la lliuren els metges dels hospitals col·laboradors en el projecte 

Les estacions de metro que disposaran d'aquest servei són:  

  • de la línia 1: Espanya, Catalunya i Glòries
  • de la línia 4: Barceloneta
  • de la línia 5: Plaça de Sants, Diagonal, Sagrada Família i La Sagrera 

L'agent d'atenció al client de servei a l'estació s'ocuparà d'atendre les peticions i acompanyar els pacients a l'interior de les dependències.

La necessitat contínua, i de vegades imprevisible d'anar al lavabo és un dels problemes que més angoixa i preocupa aquests pacients. Algunes persones veuen minvada la seva qualitat de vida per aquesta situació, ja que la por de no trobar un vàter a temps els limita les sortides fora de casa.

L'ACCU Catalunya va ser creada l'any 1992 i actualment compta amb 850 socis. Juntament amb la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l'Hospital Doctor Josep Trueta, de Girona, l'entitat va posar en marxa el projecte No puc esperar! per atendre la necessitat d'aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, han d'utilitzar urgentment un lavabo. També busca conscienciar la societat sobre les malalties inflamatòries intestinals i les necessitats que tenen els qui les pateixen.

 

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Servei
Infraestructura
Seccions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB