Divendres, 26 de febrer de 2021

“Mou-te per les malalties minoritàries” comença a rodar

 

Presentació "Mou-te contra les malalties minoritàries" / P. Herrero

“Mou-te per les malalties minoritàries” comença a rodar

Al mes d'abril, els treballadors de TMB van triar las malalties minoritaries com la causa solidària per a l'any 2014. Ara al mes d'octubre s’inicien les accions que durant el darrer trimestre d'enguany es duran a terme sota el lema “Mou-te per les malalties minoritàries”.

Redacció / 02.10.14 - 16:11h

S'ha iniciat la quarta edició del projecte solidari escollit pels treballadors de l'empresa Tria la Teva Causa, que aquest any compta amb el suport  de les entitats Fecamm (Federació Catalana de Malalties Minoritàries) i Feder Catalunya (Federación Epañola de Enfermedades Raras). També compta amb la col·laboració desinteressada del periodista Josep Cuní com a imatge principal de la campanya i la col·laboració de l'actriu Aina Clotet; del cantant del grup Gossos, Natxo Tarrés; la cuinera Carme Ruscalleda; la model Martina Klein, i els esportistes Àlex Corretja, Dani Comas i Gemma Mengual.

Com en les anteriors edicions, les activitats de cada mes estan englobades sota un lema, que per a l'octubre és “La recerca és vital”.

Així doncs, el 9 d'octubre la  sala de conferències de l'ONCE acollirà, a partir de les 17 hores, la taula rodona “Testimonis de lluita i superació” organitzada per Feder. Hi participaran Màrius Serra, periodista i pare del Llullu; el doctor Jordi Pérez, especialista en malalties minoritàries; María Palacín, psicòloga; Sandra Silva, biòloga de la Fundació Irsicaixa, i Joan Artero, exbomber i afectat per una patologia visual poc freqüent.

Entre els dies 13 i 18 d'octubre, al vestíbul de l'estació d'Universitat tindrà lloc, entre les 10 i les 19 hores, una acció solidària de donació de sang. El Banc de Sang i Teixits habilitarà un punt de donació de sang perquè tothom qui vulgui pugui contribuir a salvar vides.

El dia 18, coincidint amb l'acció solidària de donació de sang, hi haurà un punt d'informació sobre l'anèmia de Fanconi així com d'altres patologies relacionades. També s'organitzarà una activitat infantil, juntament amb l'associació Anèmia de Fanconi i l'empleat Marc Calzada, amb l'objectiu que els nens i nenes puguin fer també un gest de lluita contra les malalties minoritàries.

Acabarem el mes amb la Cursa per l'Esperança que organitza Feder el diumenge 26. El dimecres 29 d'octubre al vestíbul de l'estació de metro de Passeig de Gràcia es farà una composició de l'estructura de l'ADN i possibles malformacions cromosòmiques organitzada per Biocomunicat.

"Tria la teva causa" va néixer l'any 2011, en el marc del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, per donar la veu als treballadors de TMB a l'hora de decidir quin ha de ser, cada any, el projecte de referència en matèria de solidaritat. El 2013 es va fer un pas endavant per millorar l'esperit participatiu, i aquest ha estat el segon any en què els mateixos treballadors han proposat les causes que després han estat votades.

 

Joaquim Forn a la presentació de "Mou-te contra les malalties minoritàries" / P. Herrero
Joaquim Forn a la presentació de "Mou-te contra les malalties minoritàries" / P. Herrero
Josep Cuní a la presentació de "Mou-te contra les malalties minoritàries" / P. Herrero
Josep Cuní a la presentació de "Mou-te contra les malalties minoritàries" / P. Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB