Imatge amb el percentatge de cadascuna de les 5 causes i un destacat a la causa guanyadora / TMB
Imatge amb el percentatge de cadascuna de les 5 causes i un destacat a la causa guanyadora / TMB

Mou-te contra les malalties rares

Els treballadors de TMB han votat mitjançant la intranet corporativa la causa solidària per a l'any 2014. La causa que ha rebut més vots, un 32% del total, ha estat "Mou-te contra les malalties rares".

Redacció / 22.04.14 - 12:18h

Aquest any les cinc propostes finalistes de la campanya "Tria la teva causa" han rebut un total de 1.015 vots. "Mou-te contra les malalties rares", amb un 32% dels vots totals, ha guanyat per una diferència de 65 vots la segona causa més votada: "Mou-te pels drets dels infants". Força més allunyades en el resultat han quedat la resta de propostes: la lluita per les persones amb discapacitat, la lluita per a la protecció dels animals i la lluita contra la violència de gènere han rebut un 16%, un 14% i un 11% dels vots respectivament.

La campanya "Mou-te contra les malalties rares" desplegarà un seguit d'accions que es desenvoluparan durant el darrer trimestre de l'any amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar sobre les malalties rares o minoritàries, és a dir, sobre les malalties de baixa prevalença. A Europa es considera una malaltia com a rara quan afecta menys d'una persona de cada dos mil habitants. S'estima que només a Catalunya, segons dades que es poden consultar al web de la Generalitat, hi ha entre 300.000 i 400.000 afectats per malalties rares.

"Tria la teva causa" va néixer l'any 2011, en el marc del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, per donar la veu als treballadors de TMB a l'hora de decidir quin ha de ser, cada any, el projecte de referència en matèria de solidaritat. El 2013 es va fer un pas endavant per millorar l'esperit participatiu, i aquest ha estat el segon any en què els mateixos treballadors han proposat les causes que després han estat votades. La veu de la GenTMB ha decidit la causa solidària per al 2014: “Mou-te contra les malalties rares”.

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB