Diumenge, 29 de novembre de 2020

Més de 1.100 persones participen de la jornada de portes obertes del CON

 

Imatge de la festa d'aniversari / J.M. Cuartero

Més de 1.100 persones participen de la jornada de portes obertes del CON

El passat 25 de gener el CON d'Horta va celebrar el seu desè aniversari amb una jornada de portes obertes. Més de 1.100 persones, entre pares i nens, van gaudir de les activitats que s'oferien, com el tren en miniatura, els castells inflables i jocs infantils, els tallers organitzats per TMB Educa o l'exposició de miniatures de transport.

Albert Piqué / 27.01.14 - 12:28h

La jornada, que va tenir sessió de matí i de tarda, va permetre que els fills, familiars i amics dels treballadors coneguéssim de primera mà com és una cotxera, les dinàmiques de treball i les curiositats constructives d'aquesta instal•lació.

El CON d'Horta es va construir ara fa deu anys, als peus de la serra de Collserola. Per a la construcció es va escapçar part de la muntanya i, un cop acabada l'obra, es va reforestar i es va deixar així part de la instal•lació soterrada, de manera que se'n minimitzava l’impacte visual. Es tracta d'una instal•lació a tres alçades, amb murs de contenció per subjectar la muntanya i una estructura de més de 250 columnes. Un dels elements més característics del CON i que va despertar més admiració entre els visitants és la columna de subjecció anomenada “la palmera”; un enginy constructiu que pot arribar a suportar més de 6.000 tones de pes i en el qual se sustenta la muntanya. La cotxera disposa d'un sistema de reciclatge d'aigua que en reutilitza el 85% i d'una planta de trigeneració per a la producció d'electricitat. És una instal·lació que té diverses certificacions ISO en qualitat, medi ambient, processos i prestació del servei.
 
La jornada festiva va comptar amb la presència de l'ONG Conductors Solidaris de Catalunya (CSC) que van delectar els més petits amb el camió que utilitzen per fer les rutes a través dels deserts africans. A més, es podia visitar una exposició fotogràfica de les seves darreres expedicions. 

Els assistents van poder recuperar forces amb una xocolatada i assistir als espectacles del mag Gabi, del mentalista Matthew i dels jocs infantils gentilesa de Rubies Animació. Aquesta activitat es va poder dur a terme gràcies a la col•laboració desinteressada de moltes persones i del club GenTMB.

Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Llocs
Servei
Bus
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB