Dijous, 25 de febrer de 2021

Menjar bé fora de casa

 

Carmanyola

Menjar bé fora de casa

Segur que sovint heu de menjar fora de casa per motius laborals o personals. Aquest factor pot ser un maldecap per a aquelles persones que tenen necessitats especials, que segueixen una dieta o que, senzillament, tenen cura del que mengen.

Redacció - Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona / 23.09.15 - 12:56h

No cal atabalar-se, però és important tenir un bon control d'allò que mengem a fi de mantenir una alimentació equilibrada, tant si teniu per costum menjar en restaurants com si us prepareu els dinars en una carmanyola.

Per als que aneu de restaurant tenim alguns consells pràctics que segur que us seran útils a l'hora d'escollir el menú més adient a les vostres necessitats. És recomanable triar un restaurant que inclogui un menú variat amb presència de tots els grups bàsics d'aliments, seguint la piràmide de la dieta mediterrània o el mètode del plat. Naturalment, prioritzeu aliments i vegetals frescos i cuinats preferentment a la planxa, a la graella o al vapor. Cal no excedir-se amb les quantitats i les racions i triar millor fruita fresca o, de tant en tant, algun lacti per postres. L'aigua hauria de ser la beguda principal. Un adult sa pot prendre una copa de vi o una cervesa per menjar, però és preferible triar l'aigua, sobretot si s'ha de conduir o treballar després. Es recomana prendre's un temps mínim d'entre 40 i 50 minuts per menjar. Si no disposes d'aquest temps, és important, doncs, que facis un àpat lleuger.

Els que sou més de carmanyola ben segur que heu hagut d'aprendre a planificar els menús de forma racional, i això implica saber comprar! Els consells bàsics són seleccionar aliments frescos i també els productes que puguin ajudar a seguir una dieta equilibrada amb facilitat encara que no es tingui gaire temps: congelats, conserves, etc. Per aconseguir una compra intel•ligent, nutritiva i econòmica, s'ha de planificar amb temps quin tipus d'aliments es necessiten i en quina quantitat. A banda de fixar-se en la piràmide de la dieta mediterrània per valorar les racions diàries i setmanals de cada tipus d'aliment, convé prioritzar els aliments frescos de temporada, que sovint tenen més qualitat i més bon gust.

A l'hora de fer la compra us recomanem no anar-hi amb la panxa buida i estar atents a aquells factors determinants per adquirir els aliments en bones condicions. Podeu consultar els nostres consells per fer una compra saludable en aquest enllaç.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB