Divendres, 22 de gener de 2021

En marxa les accions del “Mou-te per les persones amb discapacitat”

 

Presentació Mou-te / M.A. Cuartero

En marxa les accions del “Mou-te per les persones amb discapacitat”

Ahir va tenir lloc l'acte de presentació de la campanya “Mou-te per les persones amb discapacitat”, la causa solidària triada pels treballadors de TMB per a l'any 2016.

Àngels Rodríguez / 05.10.16 - 08:25h

El vestíbul de l'estació de metro de Mundet va ser el lloc triat per presentar als mitjans de comunicació i als ciutadans de Barcelona la causa solidària d'enguany. 

La benvinguda i presentació de l'acte va anar a càrrec del Sr.  Guillermo Fernández, periodista cec fill d'una jubilada de TMB. L'acte va estar presidit per la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, i va comptar amb la presència del Sr. Antonio Guillén, president de COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat) i de treballadors de la companyia que col·laboren en la campanya.

Les treballadores Ana María Ortega, tècnica de manteniment de metro i mare d'un nen amb autisme, i Carina Rodríguez, telefonista i afectada d'atròfia muscular, van intervenir en l'acte.  

A la finalització, hi va haver una actuació de dansa integrada a càrrec de persones amb discapacitat i sense de l'associació Kiakahart i Liant la Troca.

Programa d'activitats

Al mes de març els treballadors van decidir quina seria la causa social de l'any per poder desenvolupar tot un seguit d'accions de conscienciació i sensibilització amb les entitats escollides que aquest mes d'octubre s'inicien i que durant el darrer trimestre de l'any es duran a terme sota el lema “Mou-te per les persones amb discapacitat”.

Com en les anteriors edicions, les activitats de cada mes estan englobades sota un lema, que per l'octubre serà “l'esport i la discapacitat”.

  • El diumenge 2, a les 09.30h, al barri de les Corts es va córrer la cursa solidària organitzada per Ipsen Pharma i FEPCCAT, “Tots en marxa per la paràlisi cerebral”.
  • El divendres 14, a les 10.00h, a la xarxa de metro i bus: Coneixem les mesures d'accessibilitat del metro i el bus de la mà de “Fil a l’agulla”.
  • El dimecres 19, a les 10.00h, al vestíbul del metro Universitat: Contacontes per la discapacitat, amb participació d'infants de l'escola Eulàlia Bota.
  • El diumenge 30, a les 10.00h, Parc de la Infanta de Cornellà de Llobregat: Rendir-se no és una opció, jornada d'esport inclusiu, organitzada per l'associació CorreSolidaris. 

Al mes de novembre, amb el lema “dona i discapacitat” s’iniciaran les accions el dijous 3, a les 12h: Inauguració de l'exposició sobre els drets de les persones amb discapacitat, a l'intercanviador de metro Diagonal.

  • El dimecres 9, a les 12.00h, a la seu d'ONCE Catalunya: Presentació Fundación CERMI Mujeres.
  • El dimecres 16, a les 18.00h, sala Gaudí: Xerrada-col·loqui sobre dona i ocupació.
  • El divendres 25, a les 18.00h, sala Gaudí: Xerrada-col·loqui sobre violència de gènere i discapacitat. 

Finalitzarà l'any amb el lema “drets de les persones amb discapacitat”. S'iniciaran les accions el divendres 2, a les 10.00h, a les xarxes de metro i bus. Dret a la mobilitat: Usuaris del centre assistencial de St. Joan de Déu a Almacelles s'apropen al transport públic de TMB.

  • El dimarts 13, de les 11.00h a les 20.00h, al vestíbul del metro Universitat: Mostra d'actuacions musicals i escèniques pel X aniversari de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat. 
  • El dimecres 21, a les 18.00h, sala conferències ONCE Catalunya: Infants i autisme. Xerrada-col·loqui, a càrrec de l'associació Mirada Neta.

"Tria la teva causa" va néixer l'any 2011, en el marc del Pla Director de Cooperació i Solidaritat per donar la veu als treballadors de TMB a l'hora de decidir quin ha de ser, cada any, el projecte de referència en matèria de solidaritat. El 2013 es va fer un pas endavant per millorar l'esperit participatiu, i aquest ha estat el tercer any en què els mateixos treballadors han proposat les causes i l'han decidit per votació.

 
 
Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB