Dissabte, 31 de juliol de 2021

L'edifici de Santa Eulàlia es posa al dia

 

Façana de l'entrada

L'edifici de Santa Eulàlia es posa al dia

S'acaben d'iniciar els primers treballs del que suposarà una posada al dia, tant pel que fa a les instal·lacions com per la distribució d'alguns espais, així com la millora estètica de la façana, de l'edifici històric de Santa Eulàlia. 

Cristóbal Trabalón, responsable d'enginyeria i manteniment legal / 14.09.16 - 08:34h

La intervenció, que tot just s’ha començat a fer, té tres objectius. Un edifici d'aquesta antiguitat ha conservat, com si es tractés d'un museu, instal·lacions elèctriques, algunes originals, altres modificades i altres de noves; és a dir, que podem trobar instal·lacions realitzades amb la reglamentació del 2002, de 1973, de 1955 i fins i tot de 1930. A més, el sistema d'enllumenat ja havia quedat obsolet i era poc eficient, de manera que es feia necessari renovar tota la instal·lació de baixa tensió, i aquest és un objectiu bàsic d'aquest projecte.

El segon objectiu és l'actualització del sistema de condicionament d'aire, que també té història, ja que encara hi ha alguns dels primers aparells que s'hi van posar, “de finestra” i amb el pas dels anys i en funció de les necessitats, n'hi van anar posant de nous, de forma anàrquica, cosa que ha tingut una important afectació estètica a les façanes. A més es tractava de sistemes d'aire poc eficients i que utilitzaven refrigerants poc respectuosos amb el medi ambient. Amb la reforma es farà una renovació completa del sistema d'aire condicionat de l'edifici, i s'instal·larà un sistema centralitzat, modern, eficient i respectuós amb el medi ambient.

Finalment, com a tercer objectiu, es duran a terme algunes intervencions d'obra civil. S'independitzarà el vestíbul d'oficines respecte al taller (per raons de seguretat) i s'aprofitarà per remodelar la distribució d'arquitectura de les plantes primera i segona per millorar així la ubicació dels llocs de treball. 

Pel seu caràcter patrimonial, no es modificarà res de la part exterior de l’edifici a excepció dels aparells de les façanes, que es desmuntaran, i d'aquesta manera l'edifici guanyarà valor estètic. 

La data prevista de finalització de la intervenció és l'estiu de l'any 2017.

Un edifici històric

L'edifici d'oficines i tallers de Santa Eulàlia forma part de la història de l'empresa i de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat. La seva construcció, obra de l'arquitecte Joan Bergós Massó per encàrrec d'Esteve Terrades, data de  l'any 1922, i és paral·lela a la construcció de la línia I (transversal). L'any 1932 s'hi van fer ampliacions, i als anys 50 es va fer una ampliació lateral (costat Ramón y Cajal). Posteriorment, l'any 1964,  va ser profundament reformat amb una transformació total del seu interior i d'alguns elements de l'exterior.

Anys enrere, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat va decidir catalogar i protegir l'edifici pel seu valor històric. De fet, segons consta als documents relatius a la catalogació, l'edifici té influencies de l'arquitectura de la secessió vienesa i les cobertes centreeuropees.

 
Cotxera i estació
Cotxera i estació

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB