L´alumnat en pràctiques a TMB visita el Centre de Serveis Tecnològics (CST)

L'alumnat de màsters i formació professional en pràctiques ha visitat el Centre de Serveis Tecnològics per conèixer altres àmbits de treball a TMB i fomentar la seva integració a l'organització.

Redacció / 03.05.24 - 08:28h

Conèixer altres àmbits de treball de l'organització és una de les activitats d'integració del programa de pràctiques dels estudiants a l'empresa. Per això, recentment, les persones en pràctiques a TMB han visitat el Centre de Serveis Tecnològics (CST) amb la idea d'aprofundir en la visió dels serveis tecnològics de l'organització i de la importància de les operacions TIC. La trobada ha comptat amb la presència del director de Prestació de Serveis Tecnològics, Carles Olivé, i els responsables de l'equip, José Mosteirín i Edurne García.

Des del monitoratge 24x7 de les infraestructures, els serveis tecnològics i les xarxes de telecomunicacions fins a la prestació de la ciberseguretat de TMB, la principal missió dels equips d'operació, amb el suport continu de la resta d'Àrea de Tecnologia, és garantir el seu funcionament d'acord amb els nivells de qualitat i disponibilitat establerts, acompanyant i donant el suport necessari a les àrees de negoci i als empleats i empleades.

Durant la sessió, l'alumnat ha presenciat també de primera mà el Centre de Processament de Dades (CPD), per conèixer la potència i complexitat darrera les infraestructures i sistemes de tecnologia que impulsen les operacions diàries de TMB.

Al llarg de tota la visita, el grup d'alumnes ha mostrat molt d'interès i ha tingut l'oportunitat de resoldre els seus dubtes i preguntes pel que fa al món de la tecnologia i de la seva gestió.

Programa de pràctiques a TMB

L'objectiu de la trobada és que coneguin altres àmbits de l'organització independentment d'on estan fent les pràctiques; fomentar la seva integració a l'organització; generar l'orgull de pertinença de fer les pràctiques a TMB, així com fer una xarxa d'estudiants durant la seva estada entre nosaltres.

Les visites formen part de les activitats d'integració del programa de pràctiques dels i les estudiants, que inclou com a projecte formatiu un pla d'acollida per tal que l'alumnat se senti integrat i conegui l'empresa, a més d'accions d'integració amb els programes:

  • "Comença el dia amb...." Un cop al mes, els i les alumnes en pràctiques són convocats presencialment en algun lloc de l'organització per conèixer altres àmbits, compartir experiències i fer xarxa entre elles i ells.
  • "Coneix TMB", un cop al mes, tot l'alumnat en pràctiques es connecta, via Teams, es convida a un tutor/a que explica en quins projectes estan treballant i coneixen amb més detall altres àmbits de l'organització.

Al llarg de tot el programa, es realitzen seguiments mensuals entre la persona tutora i l'alumnat per garantir l'acompliment del projecte formatiu i d'integració.

L'objectiu del programa se sustenta en tres punts bàsics:

  • Garantir pràctiques de qualitat que ajudi la joventut a consolidar el que han après i a fer la seva adaptació al món laboral.
  • La persona que tutoritza, assessorat per Recursos Humans, es converteix en un acompanyament perquè l'alumnat integri els continguts del lloc de treball en el període de pràctiques.
  • Coneixement de l'empresa d'una manera directa i coneixement dels projectes innovadors i d'impacte que s'estan duent a terme a l'organització per impulsar, així, la nostra imatge de marca.
L'alumnat en pràctiques a la visita al Centre de Processament de Dades (CPD)

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB