La importància de tenir la bústia del teu correu electrònic neta

El correu electrònic és un dels canals de comunicació que utilitza l'empresa per transmetre informació important i d'interès per a l'empleat de forma ràpida i senzilla.

Redacció / 07.01.22 - 06:38h

TMB té a disposició de tots els treballadors de l'empresa el servei de correu electrònic com a vehicle de comunicació institucional i com a mitjà de feina, d'informació i de comunicació entre els empleats, i és també, per extensió, un dels canals de comunicació cap enfora de l'empresa. Aquest servei agilitza en gran mesura les gestions i comunicacions de l'empresa sempre que els usuaris l'emprin correctament.

La importància de mantenir la bústia del correu electrònic neta és fonamental per rebre els correus. Si està plena, els missatges que han d'entrar són rebutjats i aleshores no reps els correus que l'empresa t'està enviant amb informació del teu interès o per a la teva feina.

Tenir la safata d'entrada ordenada és una qüestió de mètode i hàbit. Cal buidar-la regularment. Cal guardar aquells correus i arxius que són necessaris en carpetes personals i eliminar els que no calen. I s'ha de fer el mateix amb la carpeta d'elements enviats. 

És important buidar la paperera, ja que són els correus que s'han eliminat i no té sentit guardar-los, perquè estan ocupant un espai necessari.

Ciberseguretat

És obligatori fer un ús racional del servei de correu electrònic. 

L'accés al correu electrònic exigeix la identificació de l'usuari mitjançant un nom d'usuari i una contrasenya, que són els que utilitzes per accedir als sistemes de TMB. Aquesta identificació és personal i intransferible i l'usuari és l'únic responsable de totes les accions fetes amb el seu identificador.   

La política de ciberseguretat de TMB obliga a renovar la contrasenya del compte corporatiu cada sis mesos.

Per renovar-la o restaurar-la en cas d'oblit es proporciona una eina (gestor de contrasenyes). Per tal d'ajudar-te a fer-ho, la trobaràs a https://pwm.tmb.cat/PMUser. Per fer-la servir és necessari estar donat d'alta prèviament al gestor de contrasenyes.

Si no estàs donat d'alta al gestor de contrasenyes, no podràs canviar la teva contrasenya i no podràs accedir als sistemes d'informació amb contrasenyes caducades.

Com donar-se d'alta al gestor de contrasenyes? En aquest enllaç disposes de la guia d'usuari per donar-te d'alta: https://gentmb.tmb.cat/sites/default/files/fitxers/1612866814/21-74-guiabasica_gestorcontrasenyes_2021.pdf

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB