Diumenge, 29 de novembre de 2020

La igualtat efectiva – Diàlegs Bon Govern

 

Conferència a càrrec de la doctora en sociologia Marina Subirats / M.A. Cuartero

La igualtat efectiva – Diàlegs Bon Govern

Promogut per l’àrea de bon govern, aquesta setmana s’ha dut a terme un taller per incorporar  la cultura d’igualtat  a l’organització.  La sessió ha anat a càrrec de la doctora en sociologia Marina Subirats.

Albert Piqué / 28.03.19 - 09:01h

Es tracta d’una sèrie de Diàlegs que s’han iniciat amb la “Perspectiva de gènere al lloc de treball” com a eix central, i que poc a poc aniran recorrent aspectes relacionats amb el bon govern, la transparència i la igualtat.

La sessió, que anava dirigida al personal de comandament, ha estat presentada pel conseller delegat, Enric Cañas, i la directora de l’àrea de Bon Govern, Carmen Macías. La ponent, Marina Subirats, ha fet un repàs als rols masculins i femenins, fent una forta incidència en les desigualtats salarials que hi ha entre homes i dones, i ha instat tots els homes assistents a “treure’s la cotilla” d’un model de gènere propi de les societats androcèntriques. 

També ha fet una reflexió dels avantatges que pot suposar per a les empreses, aplicar la perspectiva de gènere als seus productes i serveis i als seus equips.  

Marina Subirats és doctora en sociòloga, gestora pública i política catalana. Actualment és la presidenta del Consell Econòmic i Social de Barcelona. Va ser directora de l’Institut de la Dona del Ministeri d’Afers Socials i va ocupar diferents càrrecs a l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres regidora d’Educació. Com a sociòloga és especialitzada en els camps de sociologia de l’educació i sociologia de la dona i ha ocupat diversos càrrec a la universitat. És autora de multitud de publicacions i  membre d’equips de projectes d’investigació relacionats amb la sociologia i el gènere.

 
 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB