Dimarts, 20 de novembre de 2018

Ets esportista? Adequa l'alimentació!

 

Alimentació esportista / COIB

Ets esportista? Adequa l'alimentació!

Sàpigues que has d'adequar l'alimentació al nivell d'activitat física que facis. Si fas esport el teu cos té unes necessitats energètiques i nutritives lleugerament més grans que si no en fas. Aquestes necessitats varien en funció de les hores d'entrenament que facis, del tipus d'activitat i de la teva edat. 

Personal d’infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona / 01.03.18 - 08:00h

L'alimentació influeix significativament en el teu rendiment físic. Una dieta adequada abans, durant i després d'un entrenament o una competició t'ajudarà a disposar d'energia suficient durant l'activitat i en la recuperació posterior. En aquest sentit, podríem dir que la dieta és com un segon entrenament. 

Pren nota d'alguns consells sobre com hauria de ser la teva dieta si practiques esport, tenint com a base el que es coneix com dieta mediterrània:

  • A l'esmorzar i al berenar inclou un aliment de cada un dels grups d'aliments següents: lactis (llet, iogurt, quallada, formatges, etc.), cereals (pa, pa torrat, galetes, cereals, muesli), fruits secs o sucs i pernil o conserves (tonyina, etc.). El teu esmorzar pot consistir en un suc de taronja, un iogurt amb muesli o amb trossos de fruita i un entrepà de pa amb pernil. 
  • Al dinar i al sopar, menja verdura o amanida combinada amb patata o arròs o pasta o llegums; carn, peix o ou amb guarnició vegetal i pa; fruita fresca o lactis. Fes servir oli per cuinar o amanir els plats.

Per saber-ne més, consulta la fitxa sobre l'alimentació de l'esportista i els consells per a una activitat física saludable.

Aquest és un text adaptat de la plataforma infermeravirtual.com

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB