Dissabte, 20 d'octubre de 2018

Em puc fiar del que llegeixo a internet?

 

AECC

Em puc fiar del que llegeixo a internet?

En els últims anys i amb l'increment de l'ús d'internet tenim cada vegada més accés a diferents fonts i canals d'informació.

Servei de Prevenció-Medicina del Treball, en col·laboració amb l'Associació Espanyola contra el Càncer, AECC / 19.02.18 - 08:42h

És per això que és tan important aprendre a identificar bones fonts d'informació i així estar segurs que el que estem llegint té suport científic o evidència que li doni suport.

Què és la prevenció basada en l'evidència? 

La prevenció basada en l'evidència es refereix a programes de prevenció, estratègies i polítiques que han estat provades rigorosament i han demostrat ser útils. El mateix s'aplica als missatges i recomanacions de salut. Les recomanacions d'una bona font d'informació es basen en conceptes que han estat posats a prova i s'ha provat que eren reeixits.

Com identifico una bona font d'informació? 5 consells ràpids

  • Llegeix les recomanacions d'institucions especialitzades en la matèria. Si llegeixes informació d'un professional, presta especial atenció a les seves credencials. 
  • No et quedis amb el primer resultat que apareix a internet. Cerca més, compara, revisa i treu conclusions. 
  • Tingues sempre en compte el mitjà en el qual es publica la informació per si pogués haver-hi algun interès (generalment busquen el consum d'algun producte) darrere d'aquesta informació.
  • Mira la data en la qual es va produir aquest contingut. El coneixement en salut és dinàmic, cada vegada se sap més i es comprenen les coses millor (una informació del 2008 potser ja no és tan vàlida el 2018). 
  • Pregunta sempre a algun professional sanitari conegut sobre el que has llegit, o si és possible, que et recomani algun lloc on pots buscar la informació.

L’evidència darrere de les recomanacions de l'AECC

A l'AECC intentem sempre ser molt rigorosos amb el contingut i recomanacions que comuniquem. Basem tota la nostra informació en informes científics i recerques nacionals i internacionals i en recomanacions d'institucions de referència mundial en el tema. A la nostra web intentem recollir i ordenar tota la informació que creiem que pot ser útil sobre el càncer, i presentem a més informació d'actualitat i recomanacions específiques. A part de la nostra web, existeixen portals d'altres institucions internacionals que poden oferir-te informació fiable.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB