Divendres, 18 de setembre de 2020

Diada internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball: “Estrès en el treball: un repte col·lectiu”

 

Diada internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball: “Estrès en el treball: un repte col·lectiu”

Diada internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball: “Estrès en el treball: un repte col·lectiu”

Avui, 28 d'abril, se celebra la Diada internacional de la Salut i la Seguretat en el Treball, un esdeveniment a nivell mundial oficialment des de l'any 1999. 

Direcció de Salut, Seguretat i Benestar Laboral / 27.04.16 - 12:58h

El benestar en el treball només es pot assolir amb una veritable implicació i compromís de tothom. La sensibilització i la conscienciació, en tots els nivells de l'organització, és una de les qüestions principals que permeten la millora de les conductes i actituds que incideixen en la millora efectiva de les condicions de treball. La prevenció és el mitjà més eficaç per reduir els accidents de treball.

L'Organització Internacional del Treball (OIT) aquest any centra la campanya en la prevenció de l'estrès a la feina. L'estrès laboral és el segon problema de salut relacionat amb el treball més freqüent a Europa. Les condicions econòmiques i socials evolucionen constantment en la nostra societat i afecten en certa mesura també el desenvolupament de certes tasques i l'organització del treball. Segons l'Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball (INSHT), el 14% d'homes i un 20% de dones diuen que tenen problemes d'estrès, ansietat o nerviosisme, tot i que únicament un 44% dels enquestats van a visita mèdica.

Des del Servei de Prevenció treballem des de fa anys en l'anàlisi dels factors psicosocials relacionats amb les tasques. Existeix també un programa de salut mental a l'abast dels treballadors i treballadores que ho puguin necessitar i que trobareu més avall, al document “Prevenció dels trastorns mentals”.

Per disminuir l'estrès a l'entorn laboral, et recomanem: 

  • Planifica el treball diari i també setmanalment. Estableix prioritats.
  • Gestiona el temps definint prioritats i establint la dedicació a cada tasca.
  • Afavoreix la comunicació i el diàleg: demana ajuda als companys i suport al responsable. Sol·licita, si és necessari, una ampliació del termini de lliurament d'alguna de les tasques pendents.
  • Adopta hàbits de vida saludables que t’ajudin a sentir-te millor.
  • Aprèn a desconnectar de la feina i realitzar activitats d'oci.
 

Fullet explicatiu: Stop a l'estrès 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB