Divendres, 18 de setembre de 2020

El dia a dia de Conductors Solidaris de Catalunya, a Idomeni

 

Decarregant el camió a Idomeni / CSC

El dia a dia de Conductors Solidaris de Catalunya, a Idomeni

El passat dia 6 i després de 65 hores de viatge per vaixell i carretera, el 1er comboi de CSC arribava al camp de refugiats d’Idomeni. Des de llavors, cada minut ha estat especial.

Redacció / 09.05.16 - 10:18h

Era la una del migdia quan els nou membres del comboi vam començar a veure el que és coneix com la “vergonya d’Europa”, el camp de refugiats d’Idomeni, ciutat grega que fa frontera amb Macedònia. 

Les més de cinc tones de material de primera necessitat que transportava Conductors Solidaris de Catalunya, CSC, van ser descarregades al magatzem de l’ONG “Ajudem” - ONG que col•labora amb CSC-, per ser classificades i repartides. Des del primer moment que van arribar al camp ja van començar a treballar amb l’ONG Equip de Rescat en Emergències Catalunya, EREC, que és la contrapart de CSC a Idomeni, ajudant-los en el transport i en la compra de fruites i verdures. També han col•laborat amb el centre logístic que tenen per a tots els camps de la zona realitzant la distribució d’ajuda amb els camions.

Aquest ha estat el primer, però no serà l’únic comboi que farà l'ONG. Les necessitats són tantes que ja han començat a treballar pel segon comboi. Aquest primer viatge està sent un primer contacte per veure i conèixer les ONG’s que estan treballant al camp i veure de primera mà quines són les necessitats que tenen i poder fer una col•laboració conjunta.

Connexió en directe de CSC al programa “La Tribu” de Catalunya Ràdio

Avui, a les 16:00 hores, el programa “La Tribu” de Catalunya Radio es farà en directe des del camp de refugiats d’Idomeni; comptarà amb la presència de catalans que són al camp de refugiats i entrevistaran als voluntaris de CSC. 

El camí de tornada 

Demà desfaran el camí fet, amb la previsió d’arribada a Barcelona divendres 13. Tornen amb la sensació d’un gran feina feta, gracies a la col•laboració de tots, i amb la motxilla plena de la feina que queda per fer. 

Idomeni, la vergonya d’Europa

Idomeni és la vergonya d’uns valors que el vell continent sempre ha defensat. Milers de tendes de campanya sobre el fang, sobre les vies del tren i al costat de basses d’aigua. Nens, nenes i adults bruts, envoltats d’una aire fètid i ple de fum de les fogueres que hi ha per tot el camp per escalfar-se o per escalfar el menjar. La ciutat d’Idomeni, que fa un any la majoria de nosaltres no sabíem ni que existia, és ara una ciutat presó per a millers de persones envoltades de brutícia i humitat que han de fer cua per tot. Cues de més de quatre hores per fer una dutxa ràpida, cua per aconseguir menjar, cua per aconseguir un medicament.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB