Divendres, 26 de febrer de 2021

Deu pintors novells exposen les seves obres a la Sala Gaudí

 

Part de l'equip de pintura de TMB / Pep Herrero

Deu pintors novells exposen les seves obres a la Sala Gaudí

Ahir es va inaugurar la segona exposició del Grup de Pintura de TMB a la Sala Gaudí amb força presència de públic.

Redacció / 26.11.13 - 12:52h

El departament de Polítiques d'Integració ha organitzat per segon any l'exposició dels quadres de pintura dels treballadors de metro i bus que, des de fa tres anys, es reuneixen un cop per setmana a les aules de formació de Santa Eulàlia per rebre les classes del mestre Antoni Sánchez Rufas.

L'acte d'inauguració va ser obert per la directora d'Administració, Finances i Recursos Humans Corporatius, Asunción Santolaria, que va felicitar els pintors i va manifestar satisfacció i orgull pels professionals que treballen a TMB i pel fet que, en temps de crisi, sense fons per poder desenvolupar iniciatives, la GenTMB continua portant a terme idees noves i mantenint-ne vives algunes altres com ara el Grup de Pintura de TMB. Va continuar dedicant unes paraules a la solidaritat i la causa solidària TMB de l'any,  "Mou-te per la gent gran". Va agrair la presència de les dues associacions col·laboradores de la campanya, Avismón i Amics de la Gent Gran, així com de les dues associacions de jubilats de TMB. Va cedir la paraula a Raül Casas, que va agrair la presència de la directora i dels visitants i va recordar que aquest és el tercer any que els treballadors de la companyia trien la causa solidària i va fer menció dels actes que s'estaven duent a terme per la causa solidària d'enguany.

L'acte va continuar amb les paraules d'Antoni Sánchez Rufas, el mestre, que va donar les gràcies al departament de Polítiques d'Integració per donar-los l'oportunitat de poder continuar amb la iniciativa, que ara ja porta quatre temporades, així com de portar a terme aquesta 2a exposició.

L'exposició compta amb els llenços de Judit Garcia, Carme Vidal, Luisa F. García Velloso, Matilde Tubau Clara, Rafael García Valenzuela, Guillermo J. Malavez Granados, Gabriel Flores Garcia, Manuel Martínez Pérez, José Antonio Toro Cañadas i Corpus Ruiz, i quadres del consagrat pintor Antoni Sánchez Rufas. Algunes de les obres dels novells tenen una alta qualitat artística, que l’exposició ajuda a donar a conèixer i fer visible i qui sap si pot servir de plataforma de llançament cap a la fama d'algun d'ells.

La inauguració va comptar amb força presència de gent gran provinent de les associacions Avismón i Amics de la Gent Gran, entitats col·laboradores de la campanya corporativa "Mou-te per la gent gran", i de les Associacions de Jubilats de Metro i TB, que van participar en el torn de paraules de la conferència-taller que va impartir Antoni Sánchez sobre tècniques de pintura i colors.

En total a la Sala Gaudí, fins a l'1 de desembre, s'hi exposen 37 obres.

Història del grup

L'equip va néixer la tardor de l'any 2010 com a iniciativa d'una de les alumnes, Judit Garcia.

Dos anys més tard, el 2012, els alumnes van fer la seva primera exposició en un restaurant del Poblenou on, durant un temps, van tenir els seus quadres exposats.

L'equip es manté viu i amb força, des de fa quatre temporades, gràcies a l'empenta i ganes de tots els alumnes i, sobretot, gràcies a Carme Vidal, coordinadora del grup, i al mestre i pintor Antoni Sánchez amb les seves lliçons.

Antoni Sánchez Rufas / Pep Herrero
Antoni Sánchez Rufas / Pep Herrero
Tres dels quadres de l'exposició / Pep Herrero
Tres dels quadres de l'exposició / Pep Herrero
Relació de quadres exposats / Pep Herrero
Relació de quadres exposats / Pep Herrero
La fuerza / Pep Herrero
La fuerza / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Llocs
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB