Dijous, 25 de febrer de 2021

El desfibril·lador públic de l'estació de Sagrera salva la vida d'una persona

 

El desfibril·lador públic de l'estació de Sagrera salva la vida d'una persona

La ràpida actuació dels vigilants de seguretat i empleats de l'estació de metro de Sagrera de la L5, que van saber utilitzar el desfibril·lador de l'estació, va salvar la vida d'un usuari que es va trobar indisposat.

Redacció / 20.10.20 - 08:11h

El dia 18 de setembre, a dos quarts de vuit de la tarda, un usuari del metro es va començar a trobar malament a l'estació de Sagrera de la L5: sentia un fort dolor al pit i la mà adormida. Mentre s'activava el protocol de seguretat i s'avisava al Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), el vigilant de seguretat de l'estació va agafar el desfibril·lador extern semiautomàtic (DESA) i va començar a fer-li reanimació cardíaca. La dotació del SEM va traslladar el pacient a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on va rebre l'atenció sanitària que el cas requeria.

La instal·lació d'aquests equips millora la capacitat de resposta davant dels casos d'emergència sanitària, com va quedar palès el divuit de setembre, i els pot fer servir qualsevol ciutadà, ja que compten amb eines de suport, una guia parlada d'aplicació i mecanismes d'autotest per validar la conveniència del seu ús.

TMB té obert un concurs per a la compra, instal·lació, manteniment i formació d'ús dels DESA amb l'objectiu de dotar tota la xarxa de Metro de desfibril·ladors semiautomàtics.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB