Dimecres, 14 d'abril de 2021

Desè aniversari del Tria la teva causa

 

Desè aniversari del Tria la teva causa

L'abril de l'any 2011 naixia a TMB el moviment solidari "Tria la teva causa", una campanya solidària en què els treballadors trien quin ha de ser el projecte referent en matèria de solidaritat al llarg de l'any.

Redacció / 22.06.20 - 08:02h

Ja han passat deu primaveres i han estat nou les causes solidàries triades i treballades pels treballadors de la companyia. 

La GenTMB  començava la campanya movent-se contra el càncer, i ha continuat durant aquests deu anys lluitant contra la fam, movent-se per la gent gran, per les malalties rares, en favor dels drets dels infants, per les persones amb discapacitat, contra la violència de gènere, per la salut mental i l'any passat per les afectacions a la salut provocades per l'amiant.

I un any més, la GenTMB té la possibilitat de proposar el projecte solidari de la companyia per al 2020. Per celebrar l'aniversari, aquest any s'ha afegit la novetat que la causa solidària que motivarà el “Mou-te”, i que continua sorgint de la voluntat dels treballadors/res, serà un projecte social en detall, presentat per un treballador/a que el liderarà a tots els efectes i una entitat del tercer sector d'acció social que avalarà la proposta.

Al llarg del dia d'avui, tots els treballadors de TMB rebran un correu electrònic del departament d'estudis amb un link al formulari a través del qual cada treballador que hi estigui interessat podrà presentar un projecte solidari. Per poder presentar el projecte s'han de tenir en compte les següents consideracions: 

  • S'ha de ser empleat/da en actiu de qualsevol de les empreses del Grup TMB.
  • Cal emplenar el formulari  i adjuntar el projecte explicatiu, que contingui: dades identificatives de l'entitat social impulsora, descripció del projecte, justificació de la necessitat i proposta d'accions a TMB.
  • El projecte serà de caràcter solidari i en cap cas podrà derivar en accions que comportin vulneració de drets fonamentals ni posicionament religiós, ideològic o polític.
  • És necessari que el projecte emani d'una entitat social legalment constituïda amb la qual col·labori el treballador o treballadora.

El termini per participar-hi i presentar el projecte conclou el 30 de juny.

De l'1 al 10 de juliol s'analitzaran tots els projectes rebuts i s'identificaran en una causa solidària global. 

Entre el 13 i el 26 de juliol s'obrirà un procés de votació a tota la plantilla per escollir-ne una.

El 27 de juliol es comunicarà la causa i el projecte solidari de l'any, amb presentació del treballador o treballadora que el liderarà i de l'entitat social que el promourà.

Finalment, durant l'últim trimestre de l'any es duran a terme diferents accions de sensibilització i conscienciació per a la campanya del Mou-te, tant a nivell extern com a nivell intern, per donar a conèixer el projecte social triat pels treballadors i treballadores i contribuir a la seva difusió i posada en marxa.

 

Compartir:

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB