Diumenge, 5 d'abril de 2020

Combatre l'ansietat

 

Ansietat /COIB

Combatre l'ansietat

Els inicis d'any poden ser durs: el retorn a la rutina, la pressió a la feina o el fet de marcar-nos massa nous propòsits per al nou any que comença són alguns dels factors que poden portar-nos a situacions d'ansietat i fins i tot fer-nos posar agressius. 

Redacció - Personal d’infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona / 11.01.16 - 11:43h

 

Et proposem tres maneres de combatre i vèncer l'ansietat.

Fer exercici físic

L'exercici habitual contribueix a millorar la condició física de manera important, a més fa que segreguem endorfines, unes substàncies que contribueixen a la nostra sensació de benestar general. Tot això ens ajuda a mantenir-nos positius i amb les forces per reaccionar davant d'estímuls potencialment agressius o perjudicials.

A més a més, la bona condició física té efectes psicològics beneficiosos, perquè permet millorar l'estat d’ànim, disminueix la depressió i augmenta el vigor i l'autoestima. En aquest sentit, fer exercici promou l'estat emocional positiu, cosa que augmenta el benestar psicològic.

No es tracta tampoc de fer un exercici extenuant; una activitat física moderada com passejar pot ajudar-nos a controlar millor l'ansietat. Una altra possibilitat és fer marxa nòrdica, un esport que a més de ser suau té molts beneficis que us relacionem en aquesta infografia

Controlar la respiració

Prendre consciència de la respiració o fer exercicis de control sobre la freqüència respiratòria contribueix a fer baixar el nostre nivell d'activació (ritme cardíac, moviments, etc.) i pot ajudar-nos molt a pal·liar situacions d'angoixa o ansietat.

També ens ajuda a controlar i suportar millor el dolor, si en tenim, i per tant fer que estiguem menys irritables. En aquest vídeo et mostrem tres exercicis molt senzills per exercitar la respiració. 

Expressar les teves emocions, però amb cura

Manifestar les teves emocions és bo mentre fer-ho no t'ancori en una manifestació repetitiva de por, ràbia o culpa. Si això passa, pot impedir que trobis la perspectiva necessària per sortir d'aquesta situació que t'angoixa. 

En aquest sentit, tenir una xarxa de suport de persones properes que t'ajudin a sentir que t'entenen i no et jutgen és clau per fer que l'expressió d'emocions resulti útil, per superar l'angoixa i no caure en l'aïllament. 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB