Les certificacions ISO 14001 i ISO 50001 arriben a l’L3 de Metro

L’L3 de Metro ha estat la primera línia de FMB en certificar-se en les normes ISO 14001 i ISO 50001

Carolina Ceresuela, servei de qualitat i medi ambient / 01.06.23 - 10:01h

Recentment, l’L3 de Metro ha obtingut per primer cop la certificació en les normes ISO 14001 de gestió ambiental i ISO 50001 de gestió energètica. Aquesta certificació s’ha aconseguit després de superar l’auditoria externa externa realitzada per l’entitat certificadora APPLUS, durant el mes de novembre de 2022.

L’L3 de Metro és la primera línia de Ferrocarril Metropolità de Barcelona que obté els Certificats del Sistema de Gestió Ambiental i del Sistema de Gestió Energètic. D’aquesta manera, se suma a la certificació en aquestes normes de la qual disposa Transports de Barcelona que, actualment inclou el CON Horta, el CON Zona Franca I i el CON Triangle.

Durant aquest 2023, i continuant amb el procés d’ampliació de l’abast del Sistema de Gestió Ambiental i Energètic de TMB, s’ha començat la implantació d’aquests estàndards a la L4 i L11 de FMB, que es preveu que se certifiquin durant el 2024. En els pròxims anys, s’aniran sumant a la certificació la resta de línies de FMB.

La implantació i certificació del Sistema de Gestió Ambiental i Energètic ha estat possible gràcies a l’esforç i la implicació del personal de la Línia 3 de Metro, i és una clara mostra de la importància que representa el medi ambient i la reducció del consum energètic per TMB, i la seva aposta per a la millora de la sostenibilitat.

L'ISO 14001 Sistemes de Gestió Ambiental, i l'ISO 50001 Sistemes de Gestió de l'Energia, són dues normes internacionals voluntàries, que tenen per objectiu reduir els impactes d'una organització sobre el medi ambient, així com millorar l'acompliment energètic d'aquesta.

Actualment, el model de gestió de TMB està basat en les normes UNE 13816, ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001 i ISO 45001, mitjançant un Sistema de Gestió Integrat, que incorpora en un sol sistema de gestió el conjunt de normes.

Des de l’any 2000, TMB està immers en un procés gradual d’implantació i certificació de les normes ambiental i energètica. Aquestes normes ofereixen nombrosos beneficis, entre els quals destaquen: afavorir la millora del comportament ambiental i energètic de l’organització, prevenir la contaminació, millorar la imatge de l’organització, reduir costos, fomentar la cultura de sostenibilitat i ajudar a complir la legislació ambiental, evidenciant-ho davant de tercers, entre d’altres.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB