Dissabte, 6 de març de 2021

Càncer de mama, no abaixis la guàrdia

 

Càncer de mama / AECC

Càncer de mama, no abaixis la guàrdia

Que el tumor més freqüent en dones se superi en més del 90% dels casos mitjançant la detecció precoç és una oportunitat que no es pot desaprofitar.

Redacció - Servei de Prevenció / 07.10.14 - 15:39h

Des que comença a formar-se el tumor fins que es fa palpable sol passar molt de temps. Les revisions periòdiques permeten localitzar-lo en la primera fase i poder aplicar un tractament més eficaç i menys agressiu.

Factors que augmenten el risc de càncer de mama

L'edat. El major nombre de casos de càncer de mama es concentra entre els 50 i els 65 anys, de manera que les revisions es fan necessàries a totes les dones d'aquesta edat sense excepció.

Factors hormonals. L'absència d'embarassos o tenir el primer embaràs després dels 30 anys també són factors de risc coneguts.

Tractament hormonal substitutiu. Actualment no es recomana l'ús de tractament hormonal per als símptomes de la menopausa.

Antecedents familiars. Se sap que alguns gens augmenten la predisposició a tenir càncer de mama.

Hàbits no saludables. A pesar que el càncer de mama no es pot prevenir, hi ha alguns costums quotidians que contribueixen a incrementar el risc de càncer: una dieta rica en greixos i l'absència d'exercici físic.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB