Dissabte, 4 de juliol de 2020

Cafè tertúlia, “Experiències d’una conductora de bus”

 

Café tertúlia / M.A. Cuartero

Cafè tertúlia, “Experiències d’una conductora de bus”

Dissabte, 11 de gener, l’associació Foment Martinenc va organitzar un cafè tertúlia per parlar de l’experiència de la dona conductora de bus.

Redacció / 13.01.20 - 12:22h

A les sis de la tarda de dissabte, la sala d’actes del Foment Martinenc va obrir la temporada 2020 de cafès tertúlia amb “Experiències d’una conductora de bus”, que va córrer a càrrec de María José Huerta, conductora de bus de TMB des de l’any 1999, del CON de Triangle.

Abans de començar la tertúlia i a mode de presentació de TMB es van projectar dos vídeos, el vídeo institucional i el tràiler de la pel·lícula “Metropolità”, un documental sobre TMB del director Albert Solé, que mostra, des de la vessant més humana, qui hi ha al darrere de la xarxa de metro i d’autobusos de la ciutat de Barcelona; després es va donar pas al cafè tertúlia, que es va iniciar amb l’exposició de la María José explicant la seva experiència del dia a dia al volant del bus al llarg d’aquest anys, del pànic escènic i la responsabilitat que va sentir el primer dia que va conduir un bus per la ciutat de Barcelona, de la relació amb tota mena de passatgers i d’anècdotes viscudes.

Els assistents al cafè tertúlia, totalment atents a tot el que la María José narrava, li anaven fent tota mena de preguntes alhora que s’anaven projectant diferents fotografies de la cavalcada, del ral·li, dels busos elèctrics, etc., i la María José va aprofitar per fer una mica de formació en valors cívics com ara la importància de demanar parada i el fet que els conductors no poden parar el bus fora de parada. També va parlar de la seguretat i de la importància d’anar asseguts per si s’ha de frenar de cop. 

La tertúlia va ser tot un èxit!

La María José, que va entrar a formar part de la plantilla de TMB ara fa 21 anys, és conductora-voluntària dins del programa solidari que TMB té amb l’Institut Guttmann. Ha estat monitora dels nous conductors de bus i participa en la Cavalcada de Reis conduint alguna de les carrosses de TMB en la desfilada, així com en el “Ral·li d’Autobusos Clàssics” que  cada any organitza la Fundació TMB. També ha participat en algun anunci i pel·lícula amb el bus.

El Foment Martinenc és una associació sense afany de lucre que, des de fa més de 135 anys, es dedica al lleure dels infants, joves i adults, del barri del Clot i tenen la seu al carrer de Provença, 591-593.

 

Compartir:

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB