Dissabte, 24 d'octubre de 2020

Balanç de “Tria la teva causa” 2012

 

Imatge aliments campanya tria la teva causa / Arxiu TMB

Balanç de “Tria la teva causa” 2012

A la segona edició del “Tria la teva causa”, els treballadors de la companyia van votar majoritàriament la causa de la lluita contra la fam i per l’eradicació de la pobresa.

Redacció - Raquel Díaz Caro, Responsable d’Acció Social / 23.01.13 - 16:35h

El 2012 ha tingut lloc la segona edició del “Tria la teva causa”, un projecte que permet que siguin els treballadors i treballadores de la companyia els que decideixin quina ha de ser la causa amb la qual TMB s’alia durant el darrer trimestre de l’any, conjuntament amb les principals entitats socials en la matèria, tot fomentant la participació i implicació dels treballadors i treballadores en les accions de cooperació i de solidaritat desenvolupades.

Amb un 48% dels vots emesos, la lluita contra la fam i per l’eradicació de la pobresa ha estat la causa solidària escollida pels treballadors i treballadores de TMB, i així es va donar a conèixer a la XIV Jornada de Sistemes de Participació.

En aquesta ocasió, les entitats socials aliades en el disseny, organització i desenvolupament del Mou-te contra la fam i la pobresa han estat el Banc dels Aliments, Creu Roja, Caritas i la Fundació Alicia. Com a novetat en aquest tipus d’actuacions, Caprabo Eroski ha volgut sumar-se a la campanya com a empresa col·laboradora.

D’altra banda, és motiu d’orgull i d’especial reconeixement la participació totalment desinteressada del prestigiós cuiner català Ferran Adrià, que juntament amb un grup representatiu de treballadors i treballadores de TMB ha cedit la seva imatge per a la creativitat de la campanya. Gràcies a tots!

La campanya

Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre s’han desenvolupat diferents accions de sensibilització i conscienciació respecte a la problemàtica sobre la fam i la pobresa al nostre entorn més immediat, liderades per cadascuna de les entitats col·laboradores.

Així, la setmana del 22 al 25 d’octubre, amb el missatge “Un no per ningú”,  Caritas va disposar d’un estand al vestíbul de metro d’Universitat per donar a conèixer els seus projectes i captar fons per al seu desenvolupament. Així mateix, es va fer una presentació en detall del projecte Paidós, relatiu a la prevenció i l’atenció integral de la pobresa infantil,  a càrrec de Carme Trilla, que va comptar amb una cinquantena d’assistents entre convidats i els usuaris del metro que s’aturaven per escoltar la ponència i formular preguntes i comentaris.
El 21 de novembre la Fundació Alícia va desenvolupar un taller de cuina sobre malbaratament alimentari al vestíbul de metro d’Universitat, on el cuiner Marc Puig-Pei va oferir claus i trucs per treure el màxim profit dels aliments i cuinar de manera sana i saludable amb aliments bàsics.

Coincidint amb el desenvolupament de la passada edició del Gran Recapte a Catalunya, TMB va organitzar, conjuntament amb el Banc dels Aliments, una ruta per tres escoles de Barcelona. Un bus solidari conduït per un company voluntari va recollir més de cinc mil quilos d’aliments aportats pels infants durant els dies previs a la campanya. Així mateix, als centres de treball, i dinamitzat per la xarxa de col·laboradors solidaris, es va organitzar la ja tradicional recollida d’aliments, que va aconseguir una aportació de més d’una tona d’aliments entre tota la GenTMB.

Finalment, durant el mes de desembre, dedicat específicament a la pobresa infantil, es va cedir el vestíbul d’Universitat a Creu Roja, que durant tres tardes hi va habilitar un punt de recollida de joguines per als infants més desafavorits, en el marc de la seva campanya “Una joguina, una il·lusió. En el mateix espai i durant el mateix període, es va col·locar un punt de venda de polseres solidàries en benefici de Creu Roja dinamitzat per un total de 9 voluntàries de TMB. Aquestes polseres s’han venut també fins a finals d’any als Punts TMB d’informació i atenció al ciutadà. Com a resultat de la venda, s’han obtingut un total de 1.344 euros. En aquesta línia, la campanya de Nadal del 2012, amb la plataforma relacional del JoTMB, s’ha orientat a la consecució de fons per destinar-los als programes de beques menjador desenvolupats per Creu Roja, de manera que amb la col·laboració directa de Caprabo Eroski,  les entitats implicades al “Mou-te contra la fam i la pobresa” hi han destinat un total de 3.000 €.

Tria la teva causa, Creu Roja / Arxiu TMB
Tria la teva causa, Creu Roja / Arxiu TMB
Tria la teva causa, Caritas/ Arxiu TMB
Tria la teva causa, Caritas/ Arxiu TMB
Tria la teva causa, Banc dels Aliments / Arxiu TMB
Tria la teva causa, Banc dels Aliments / Arxiu TMB

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
RSC
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB