Curs NXB / TMB
Curs NXB / TMB

Les aules del CON de Triangle acullen les últimes sessions formatives dels informadors de la NXB

28 treballadors prejubilats de Bus i 210 informadors de carrer, la majoria dels quals gent jove, treballaran plegats per informar els ciutadans de les novetats de l'última fase de la nova xarxa de bus.

Redacció / 14.11.18 - 12:49h

El 26 de novembre es posaran en marxa les darreres cinc línies d'altes prestacions i finalitzarà així la implantació de la nova xarxa de bus que es va iniciar ara fa sis anys, el novembre de l'any 2012. 

Igual que en les edicions anteriors, en les darreres setmanes s'ha iniciat una campanya informativa per donar a conèixer les noves línies a la ciutadania i les modificacions en les línies de la xarxa convencional.  Una part molt important de la campanya va a càrrec dels informadors de carrer, professionals que informaran a peu de parada a clients i ciutadans de les millores de la xarxa. Es tracta de 238 persones, que avui s'estan formant a les aules del Triangle ferroviari i que a partir del dilluns 19 s'ubicaran a les parades, als autobusos i als intercanviadors per informar de les novetats de la xarxa i ajudar els usuaris a trobar la millor solució per als seus desplaçaments. 

Com en les edicions anteriors, hi haurà un grup d'informadors que es repartiran per equipaments clau dels barris com hospitals, CAPs i casals de la gent gran de les zones d'influència de les noves línies, les convertides en nova xarxa o les modificades, així com en zones territorials on s'ha detectat un important canvi de mobilitat en superfície.

La darrera fase d'implantació de la NXB comporta la creació d'una línia horitzontal i quatre de verticals: La H2 d'avinguda d'Esplugues a Trinitat Nova, amb una longitud de 25,5 km; la V1 de Gran Via l'Hospitalet a l'avinguda d'Esplugues, amb una longitud de 14,1 km; la línia V19, que va de la Barceloneta a la plaça Alfonso Comín i té una longitud de 25,4 km; la línia V23 de Nova Icària a Can Marcet amb 19,5 km. Finalment, la línia V25, que va de Nova Icària a Horta i que té una longitud de 16,3 km. 

Amb aquestes noves línies la ciutat disposarà de 28 línies de la NXB: 8 horitzontals, 17 verticals i 3 diagonals; 44 línies convencionals o complementàries i 27 línies de proximitat i bus del barri. Amb la implantació total del projecte es preveu que totes les línies passaran a transportar 460.000 viatgers els dies feiners, és a dir, un 60% del passatge de la xarxa d’autobusos de TMB. En total es comptarà amb 97 àrees d'intercanvi que, en la majoria dels casos, permetran arribar a qualsevol punt de la ciutat amb només un sol transbordament.

 

 

238 persones s'estan formant a les aules del Triangle ferroviari / TMB
238 persones s'estan formant a les aules del Triangle ferroviari / TMB

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB