Dissabte, 24 d'octubre de 2020

Aparta l'astènia primaveral!

 

Imatges astènia / COIB

Aparta l'astènia primaveral!

Potser et sembla que és avançar-se una mica, atès que el fred encara pot allargar-se uns dies, però el cert és que març porta molts canvis que poden alterar els nostres bioritmes.

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 21.03.16 - 08:17h

El canvi d'estació a la primavera se suma a l'entrada de l'horari d'estiu: l'últim diumenge del mes avancem una hora els rellotges.  I aquest combinat pot traduir-se, entre d'altres símptomes, en una major sensació de cansament, desmotivació, problemes de concentració i irritabilitat. És a dir, astènia primaveral. 

El secret per combatre-la és mantenir: 

Els hàbits sota control

Marca't un horari fix per a allò que té a veure amb descansar, fer esport o activitat física i menjar. D'aquesta manera ajudaràs el teu cos a tornar a l'equilibri. 

És important que aprofitis la tornada de fruites i verdures de temporada, ja que no només t'ajudaran amb la teva regularitat intestinal, que és una manera de contribuir al teu equilibri, sinó que l'aportació de minerals de les vitamines C i B t'ajudarà a mantenir fort el teu sistema immunitari. 

Si segueixes uns bons hàbits d'alimentació, no et caldrà fer servir suplements vitamínics. De totes maneres, hi has de prestar atenció: els símptomes de l'astènia es poden confondre amb els de l'anèmia. Si malgrat que segueixis uns bons hàbits l’astènia ─que hauria de durar entre una i dues setmanes─ persisteix, és recomanable consultar amb un professional de la salut. En cap cas optis per automedicar-te, ja que podries entorpir la teva recuperació.

Una actitud positiva

Algú va dir una vegada que ser feliç comporta cert esforç. Si t'esforces a mantenir una actitud positiva, et resultarà més fàcil sobreposar-te als efectes de l'astènia primaveral. Si aconsegueixes no obsessionar-te ni dramatitzar, estaràs més a prop de guanyar la partida.

Els símptomes propis de l'astènia afecten molt l'estat emocional, és per això que concedir-te capricis i reservar temps cada dia per fer alguna activitat que et resulti plaent, com ara parlar amb amics o menjar el teu plat preferit, faran que tinguis més fortalesa davant l'astènia. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB